Engin Altan Düzyatan: Türk Milleti tankın önüne atlar

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, darbe girişimine ilişkin, 'Dünyanın her yerinde, hangi ülkede olursa olsun havaya bir silah sıkıldığında, herkes yere yatar. Bir tek Türk Milleti yatmaz. Tankın önüne atlar işte.' dedi.

TRT 1'de izleyiciyle buluşan Diriliş Ertuğrul'da, Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Gazi'nin babası 'Ertuğrul Bey'i canlandıran ünlü oyuncu, dizide yeni bir döneme geçildiğini belirterek, 'İlk defa bu sezon Ertuğrul'u 'Bey' olarak görüyoruz.' diye konuştu.

Engin Altan Düzyatan, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinerek şöyle konuştu:

'Olayın olduğu gün Londra'daydım. Burada olmayı çok isterdim açıkçası. Bunun karşılığını dünyada görebileceğiniz bir millet örneği değil. Dünyanın her yerinde, hangi ülkede olursa olsun havaya bir silah sıkıldığında, herkes yere yatar. Bir tek Türk Milleti yatmaz. Tankın önüne atlar işte. Bu, millet olmakla, daha önce darbe görmekle, daha önce bu acıları yaşamakla alakalıdır. 21. yüzyıldaki bir darbe girişimi zaten hiçbir şekilde kabul edilemezdi. Bunun en güzel örneğini de Türk Milleti göstermiş oldu. İsterdim, yurt dışında olmayıp Türkiye'de olmayı ve o örneği o anda gösterebilmeyi ama öyle bir şansım olmadı.'

Engin Altan Düzyatan: Türk Milleti tankın önüne atlar

Olayların yaşandığı gün yurt dışında olduğu için çok kötü hissettiğini vurgulayan Düzyatan, 'Ülkenizde bir şeyler oluyor ve siz orada değilsiniz. Aslında siz oranın bir parçasısınız. Allah korusun, başarılı olabilseydi, dönecek bir ülkemiz olmayabilirdi ya da döndüğümüzde o ülke, bizim ülkemiz olmayacaktı. O yüzden de bunların hepsi tabii ki ilk öğrendiğiniz süre içerisinde aklınıza geliyor. Bu hissi ömür boyu, ne ben, ne oğlum, ne de bir başkası yaşasın istemiyorum açıkçası.' dedi.

Genç oyuncu, 15 Temmuz'un herkese bir şeyler kazandırmış olması gerektiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

'Her şeyden önce, ne kadar önemli bir ülke olduğumuzu bir kez daha görmemiz gerekiyor. Bütün dünyanın gözü bizim üzerimizde ve bütün dünyanın bu memleketle ilgili fikirleri var. Bizim de artık piyon olmaktan çıkıp, yönetim tayfasına geçip, biraz daha oyun kurucu olmamız gerekiyor. Millet olarak da memleket ve devlet olarak da bunu yapmamız gerekiyor ki bu memleket üzerine oynanan oyunlar bitmeyecektir. Bunu ilk okuldan bu yana öğrendik. Bunu 'jeopolitik' diye öğrettiler başta ama jeopolitik olarak önemin ne olduğunu şimdi çok daha net görüyoruz.'





Kaynak: AA

Bu haber AA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.