Hadise’yi kardeşleri yaktı

Trendyol markasının sahibi DSM Grup ile imzaladığı sözleşmeye aykırı davrandığı gerekçesiyle 250 bin euro (yaklaşık 850 bin lira) ceza ödemesine karar verilen şarkıcı Hadise'yi kardeşleri yaktı.

Hadise’yi kardeşleri yaktı
Hadise'nin stilist kız kardeşi Derya Açıkgöz rakip markaların kıyafetlerini ablasına giydirip fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. 'Sadece kendi bloğumda paylaştım' dedi. Ablası Hülya Açıkgöz ise kardeşinin bir mücevher firmasının standında imza vermesi için e-posta attı. Bu e-posta delil sayıldı.

RAKİP MARKA GİYİNCE...

DSM Grup ile Hadise, 4 yıl önce 500 bin euroluk reklam sözleşmesi imzalamıştı. Hadise'nin ablası Hülya Açıkgöz ve stilist kardeşi Derya Açıkgöz, Hadise'yi kullanarak rakip firmaların tanıtımında yer almasını sağlayınca şirket, Hadise ile olan sözleşmeyi feshetti.

Ardından da İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'nde 250 bin euroluk cezai şart alacağı için dava açtı. Hadise ise sözleşmeye aykırı davranmadığını belirterek şirkete karşı dava açtı. Kız kardeşiyle arasında herhangi bir ticari ilişki olmadığını anlatan Hadise, 250 bin euronun tahsilini istedi. Birleştirilen davada mahkeme, şirketin açtığı 250 bin euroluk cezai şart istemli davayı kabul ederek, en yüksek faiziyle ödenmesine karar verdi.

Mahkemenin gerekçeli kararına göre; Hadise'nin stilist kız kardeşi Derya Açıkgöz rakip markaların kıyafetlerini ablasına giydirip fotoğraflarını sosyal medyada paylaştı. Ablası Hülya Açıkgöz ise kardeşinin bir mücevher firmasının standında imza vermesi için e-posta attı. Bu e-postayı delil sayan mahkeme, DSM Grup'un haklı olarak sözleşmeyi fesh ettiğini belirtti.