30 Yıllık Arkadaşı Dahi, 'O Halini' Sadece Bir Kez Gördü

Ünlü modacı ve koreograf Uğurkan Erez, Osmanlı döneminde kıyafetlere dekoltenin, dönemin sultanları aracılığıyla Fransa’dan geldiğini söyledi. Erez, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Safiye Sultanı canlandıran Hülya Avşar’ın kıyafetlerini çok beğendiğini belirterek, "Hülya’ya zaten ne giyse yakışır" dedi. Erez, stil yarışmasında jüri üyesi olan 30 yıllık arkadaşı Neslihan Yargıcı’yı, sadece bir kez ve kısa bir süreliğine gözlüksüz gördüğünü söyledi.

13-15 Mayıs 2016 tarihleri arasında Trakya Üniversitesi Balkan Kongre Merkezi’nde yapılması planlanan "Edirne’de Padişah Esvabı" defilesi öncesi, defilenin düzenleneceği yerlerde inceleme yapmak üzere Edirne’ye gelen ünlü modacı ve koreograf, basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Uğurkan Erez, özel bir televizyon kanalında yayınlanan stil yarışmasında jüri üyesi arkadaşı olan ve taktığı siyah gözlüklerle adından sıkça söz ettiren ünlü modacı Neslihan Yargıcı’yı, 30 yıllık arkadaşlıkları döneminde sadece bir kez ve kısa bir süreliğine gözlüksüz gördüğünü söyledi.



"NESLİHAN YARGICI’YI SADECE BİR KEZ GÖZLÜKSÜZ GÖRDÜM"

Bir gazetecinin ’Neslihan Yargıcı siyah gözlüklerini çıkaracak mı?’ sorusuna Erez, "Hiç çıkardı mı? 30 senedir hiçbir zaman çıkarmaz Neslihan Yargıcı. Hatta bir gün onun evine gittim ben. İlk kez orada görmüşümdür. Bir huyu daha var Neslihan’ın. ’Ay canım’ dedi ama gözlüksüz elleriyle yüzünü kapattı. ’Ne oldu Neslihan’ dedim, ’Dur bir dakika’ dedi ve kırmızı rujunu sürdü geldi. Bir Neslihan Yargıcı’nı kırmızı rujsuz göremezsiniz. Ama ben gözlüksüz görmüşümdür, o da ev halinde başka yerde hiçbir şekilde yakalayamazsınız. Geçen zaten espri yapmış Hakan Akkaya’ya, Hakan takma dişlerle dolaşıyormuş. Hakan’a demiş ki ’Çıkar dişlerini bende gözlüğümü çıkaracağım’ tabi ki ne Hakan dişlerini çıkarmış ne Neslihan gözlüğünü" diye cevap verdi.

"MANKENLER STİL SAHİBİ DEĞİL"

Ünlü modacı Uğurkan Erez, jüri üyesi olduğu stil yarışmasında yarışmacı olarak bulunan eski mankenleri de kıyafetleri konusunda sık sık eleştirdiğine değinerek, "Manken deyince herkesin hakkına şöyle bir şey geliyor, ’Manken her zaman şık olmalı.’ Yok böyle bir şey yani giyinmeyi de bilmeyebilir manken. Çünkü defileye geldiği zaman biz onlara kıyafetlerini hazırlıyoruz. Bunu giyeceksin diye veriyoruz. İlle manken olunca da çok iyi, çok stil sahibi de değil. Ben bunu zaten programda da söyledim" şeklinde konuştu.

"BEREN SAATİ DE HÜLYA AVŞAR’I DA ÇOK SEVERİM"

Başta Muhteşem Yüzyıl olmak üzere Osmanlı dönemini anlatan dizilerdeki kostümleri değerlendiren ünlü modacı Erez, "Aslında tam Faruk Saraçlık bir soru bu. Çünkü kendisi bu konuları derinine kadar incelemiş, derinine kadar bilmiştir. Çünkü o kostümleri kendisi hazırladı. Ben çok fazla yorum yapmak istemiyorum. Çünkü o dönemlerle ilgili sadece sevgili Faruk Saraç’tan gördüğüm kostümleri biliyorum. Şimdi yorum yaparsam ahkam kesiyor gibi olurum. Bunu da yapmak istemiyorum. Ayrıca Beren’i de, Hülya’yı da çok severim" ifadelerini kullandı.

"OSMANLIYA DEKOLTE FRANSA’DAN GELDİ"

Bir basın mensubunun, "Osmanlı döneminde dekolte var mıydı?" sorusuna ise ünlü modacı Erez, "Tabi çok net bilemiyoruz ki. Vardı ama hiçbir zaman net bilemiyoruz. Biliyorsunuz sadece gördüğümüz tablolardan görülen resimler var. Ama özellikle son dönemlerde bildiğime göre, bilhassa Safiye Sultan zamanında, Safiye Sultan biliyorsunuz Korfu Valisi’nin kızıdır, bir Nakşide Sultan vardı, Nakşide Sultan da Napolyon Bonabart’ın eşinin kuzenidir. Onlar saraya tahmin ediyorum Fransa’da ve yurt dışından esintileri getirdiği için dekoltenin olabildiğini düşünüyorum ama emin hiçbir şey söyleyemiyorum. Çünkü tarihçilerde bazı konuları mantık ve matematikle çözmeye çalışıyorlar. Ama ben dizilerdeki kıyafetleri beğeniyorum. Tabi gerçek bu işi bilenler yorumlarını yapabilirler. Hülya Avşar’a zaten ne giyse yakışır. O da ayrı bir konu ben Hülya’cıyımdır. Benim can dostumdur, can arkadaşımdır" şeklinde cevap verdi.

"ÇİRKİN KADIN YOKTUR, MAKYAZ MALZEMESİ VARDIR”

Ünlü koreograf Erez, makyaj malzemeleri sayesinde artık çirkin kadının olmadığını belirterek, "Bütün bayanlar güzeldir kardeşim. Çirkin lafını zaten hiç kullanmam. Her bayan güzeldir. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Yani bir kere çirkin bir kadın olmasının mümkünatı yok makyaj malzemeleri yeter kardeşim" diye konuştu.

"NUR YERLİTAŞ’IN ENERJİSİNİ ÖZLÜYORUM"

Ünlü modacı Nur Yerlitaş’ın programdan ayrılmasının ardından eksikliğini yaşadığını dile getiren Uğurkan Erez, "Nur’un enerjisini özlüyorum. Nur benim zaten 30 yıllık arkadaşım. Yine programa 30 senelik bir arkadaşım geldi Neslihan Yargıcı. Neslihan’la da çok mutluyum, bir de Nur Yerlitaş olsaydı program olay olurdu, tadından yenmezdi" dedi.

ROMANLAR İÇİN ÖZEL DEFİLE SÖZÜ

Erez, roman vatandaşlara da övgüler yağdırarak, "Romanlar muhteşem insanlar. Ben onları gördükçe içim kıpır kıpır olur. Çünkü özgürler, ben de özgürüm. Ama tabi bazen toplum kurallarına riayet etmek zorunda kalıyorsunuz. Romanları çok seviyorum. Edirne’deki tüm romanlara sevgilerimi yolluyorum. İsteyin geleyim, sizlerle defile yapayım kardeşim. Sizler proje ben hediye yapacağım. Edirne’ye bir hediyemiz olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.