Demet Akalın'ın kardeşi hakim karşısında

Ünlü sanatçı Demet Akalın’ın kardeşi Emir Çağ Adanur, Alişan’a attığı "Seni de o travestici yeğenlerini de ben acıtacağım” tweeti nedeniyle hakim karşısına çıktı. Hakkında “hakaret” suçundan 2 yıla kadar hapsi istenen Adanur, dava konusu tweeti kendisinin atmadığını öne sürdü.

Demet Akalın'ın kardeşi hakim karşısında
Demet Akalın'ın kardeşi Emir Çağ Adanur, Alişan olarak tanınan ünlü şarkıcı Serkan Burak Tektaş'a Twitter'dan hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada hakim karşısına çıktı. Ünlü şarkıcı Alişan'a 'Seni de o travestici yeğenlerini de ben acıtacağım' şeklinde tweet attığı öne sürülen Adanur'un “hakaret” suçunu işlediği gerekçesiyle üç aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

“ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM”

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmaya müşteki Alişan katılmazken, sanık Emir Çağ Adanur avukatıyla birlikte hazır bulundu. Kimlik tespiti yapılan sanık Adanur, gelirini beyan ederken, özel bir televizyon kanalında asgari ücretle çalıştığını, asgari ücretin de 850 TL civarında olduğunu söyledi.

“TWİTTER ŞİFREMİ BEN BİLE BİLMİYORUM”
Hakkındaki suçlamayı reddeden Adanur, ifadesinde “Ben yazmadım o tweeti. Adres bana ait değil. Zaten şifrem birçok kişide vardır. Ben kendim bilmiyorum şifremi. O tweeti başka birinin attığını düşünüyorum ancak kimin attığını bilmiyorum. Şu an bu Twitter hesabını şifresini bilmediğim için kullanamıyorum. Ceza almam halinde hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istiyorum” dedi.

Ara kararını açıklayan mahkeme sanık avukatına ek savunma için süre vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.