Güldüren adam Yalçın Menteş'in ağlatan dramı

Ünlü oyuncu Yalçın Menteş'in zor günlerinde, sanat dünyasındaki tüm dostları da birer birer kayboldu.

Yalçın Menteş bir zamanların gülen ve güldüren yüzüydü. Ancak Menteş'in alkol bağımlılığı hem sağlığını hem de sanat hayatını bitirdi. Ünlü oyuncu kangren nedeniyle sağ bacağını kaybetti.

Beyaz Haber'e konuşan Menteş, 'Çok hızlı yaşadım. İçki, sigara, çapkınlık, her şey vardı. Öyle giderken birisi frene bastı dur, kendine gel dedi' şeklinde konuştu.

Çok zor günler geçiren Yalçın Menteş konuşmakta zorlanıyor ve yürüyemiyordu. Sanat dünyasındaki tüm dostları da birer birer kayboldu.

'Alkol kullanırken etrafımda 500 kişi vardı' diyen Yalçın Menteş, 'Telefonlarım sabah çalmaya başlıyordu gece yarılarına kadar sürüyordu. 500 kişi 200 kişiye düştü. 200 kişi 5 kişiye düştü' dedi.

Yalnız kaldığı bu dönemde yıllar önce boşandığı eşi Birham Gülkaya Menteş'in bakımını üstlendi. Ancak bunun bedelini eski eşe döndüğü iddiasıyla babasından kalan maaşı kesilerek ödedi.

Menteş, 'Biri sağolsun Çalışma Bakanlığı'na şikayet ediyor, diyor ki; 'Eski eşine döndü'. Kadın benim yüzümden mağdur oldu' dedi.

Konuşma terapisini tamamlayan ünlü oyuncu, 'Hafta üç gün yürüme terapisine devam ediyor. Durumu her geçen gün iyiye gidiyor. Bundan sonraki hedefi kendi ayakları üzerinde yürüyebilmek.

Menteş, yeniden ekranlara da geri dönmek istiyor. Gençlere ise, 'Bir kereden bir şey olmaz demeyin. Çok şey oluyor. Dikkat etsinler' tavsiyesinde bulunuyor. BEYAZ GAZETE