Leman Sam'ın attığı twite hapis istemi

Şarkıcı Leman Sam'ın Kurban Bayramı'nda sosyal medyadan yayınladığı mesajı nedeniyle "halkı kin ve düşmanlığı tahrik"ten bir yıla kadar hapsi isteniyor.

Leman Sam'ın attığı twite hapis istemi
Sanatçı Leman Sam hakkında kurban kesen Müslümanları, IŞİD üyelerine benzediği yönündeki ifadesi üzerine yapılan suç duyurusuna savcılık tarafından verilen takipsizlik kararını üst mahkeme bozdu. Avukat Turgay Balaban'ın yaptığı itirazı inceleyen İstanbul 4. Sulh Ceza Hakimliği, gerekçelerin yerinde olduğunu, Sam'ın eyleminin yargılamayı gerektirdiği kanaatine vararak itirazın kabulüne karar verdi. Mahkeme, savcının verdiği takipsizlik kararının kaldırarak, Sam'ın yargılanması gerektiğini belirtti.

Twitter hesabından, "Benim için IŞİD ile bıçağını masum bir hayvanın boğazına dayayan aynı duygudadır" diyen Leman Sam bu twiti yüzünden büyük tepki çekmişti.

Attığı tweet nedeniyle Sam hakkında yapılan suç duyurusuna savcılığın daha önce verdiği takipsizlik kararını üst mahkeme bozdu. Avukat Turgay Balaban'ın itirazı üzerine dosyayı inceleyen İstanbul 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği, kovuşturmaya yer olmadığına yönelik kararın kaldırılmasına hükmetti.

İddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. İddianamede "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerleri alenen aşağılamak"la suçlanan Sam'ın altı aydan bir yıla kadar hapsi isteniyor.

İşte Sam'ın o twiti:

Leman Sam'ın attığı twite hapis istemi