Pop müziğin devlerine büyük şok

Müzik dünyasında birçok popçunun da adının geçtiği 'Çalıntı Söz' haberi olayı ilk kez Beyaz TV’de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına konuşuldu.

Pop müziğin devlerine büyük şok
Şarkı sözlerinin çalındığını iddia eden 20 yaşındaki genç Çetin Tazeler, ilk kez Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlandı.

Çetin Tazeler şok etkisi yaratacak açıklamalar yaptı. Söyledikleriyle ve belgeleriyle bütün müzik dünyasını alt üst edecek olan Tazeler; Sinan Akçıl, Gülşen, Hande Yener, Teoman, Soner Sarıkabadayı, Mabel Matiz, Sıla, Murat Boz, Demet Akalın gibi ünlü isimlerin kendisinden şarkı aldığını, hatta bazılarının şarkıları kendi yazmış gibi gösterdiğini iddia etti.

Gülşen'e 40 bin TL'lik bir tazminat davası açması sonucu Gülşen de Çetin Tazeler'e 10 bin TL'lik karşı dava açtı. Demet Akalın'ın “Türkan” şarkısının da kendisine ait olduğunu iddia eden 19 yaşındaki genç bazı mesaj görüntüleriyle iddialarını destekledi. Çetin Tazeler şunları söyledi:

'O ŞARKILARI BEN YAZDIM'

“Yetenek yaşla ilgili değildir, ben bu şarkıları 15 yaşında yazdım. Şarkılarımı zaten ulaştırmak istiyordum, şarkılarımı ulaştırıp irtibata geçtiğimde bana “sana 18 yaşına gelince albüm yapacağız sen şuan bir şey yapamazsın, biz bu şarkıları alalım adımızı yazalım 18 olunca biz sana güzel projeler yapalım” dediler. Ben 9 yaşında Teoman konserine gittim ve yazdığım şiiri uçak yapıp sahneye attım. Konser bitiminde Teoman beni kulise çağırıp bunun şarkı sözü olduğunu söyledi. Bundan 2 yıl sonra Hande Yener sosyal medya üzerinden bana mesaj attı. İlk başta Ziynet Sali'nin okuduğu Sinan Akçıl imzalı “Her şey güzel olacak” şarkım çalındı. 400 veya 500 tane şarkım var. İlk önce Sinan Akçıl şarkılarımı çaldı ondan sonra ise Gülşen. “Bodrum, Çöp, Hasta, Yatcaz Kalkcaz, Dan Dan, Bangır Bangır” gibi hit şarkıları da ben yazdım. Gülşen'in Bülent Ersoy'a ben yazdım diye verdiği şarkı da bana ait. Sinan Akçıl 4 duruşmaya da ne kendisi geldi ne de avukatını gönderdi. Gülşen'in bize açtığı dava iftira davasıdır. Sadece Gülşen ve Sinan Akçıl'ı dava ettim. Diğerleri benim isteğimle verilmiş şarkılardır. Sosyal medya üzerinden Gülşen'in bana attığı mesajlar var ve videoludur hepsi.”

Çetin Tazeler, iddialarıyla tüm müzik dünyasını sarstı. Yorumcuların sorularına net cevaplar veren Tazeler, haklı olduğunu, iddialarının gerçek ve delilli olduğunu da sözlerine ekledi.
BEYAZ GAZETE