Söylemezsem Olmaz - Zafer Akıncı'dan deney açıklaması

Ünlü psikolog Zafer Akıncı, Hayatta Her şey Var programında Nur Viral ile gerçekleştirdiği deney ile ilgili açıklamada bulundu.

Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına telefonla bağlanan ünlü psikolog Zafer Akıncı, Hayatta Her şey Var programında Nur Viral ile gerçekleştirdiği deney ile ilgili açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz hafta Beyaz TV'de yayınlanan ve Nur Viral'ın sunduğu 'Hayatta Her Şey Var' programında şok eden anlar yaşanmıştı. Program seyrinde devam ederken stüdyoda konuşulan konu aldatmaktı. Bir seyirci telefonla canlı yayına bağlanarak aldatıldığını anlattı. Ancak ismini vermek istemeyen izleyici iddialara devam ederek kocasının kendisini sunucu Nur Viral ile aldattığını söyledi. Duydukları karşısında ünlü sunucu Nur Viral büyük bir şok yaşadı. Büyük şaşkınlık yaşayan sunucuya aslında bu yaşananların deney olduğu söylenince derin bir nefes aldı.

Aslında bu bir psikolojik deneydi psikolog doktor Zafer Akıncı, aldatma konusu devreye girince nasıl hisler beslendiğini anlaması için sunucu Nur Viral'e şaka yapmıştı.

Ünlü psikolog bu sabah Söylemezsem Olmaz programına bağlandı ve Söylemezsem olmaz programının moderatörü Lerzan Mutlu'nun “Nur Viral'a yaptığınız deneyin amacı neydi?” sorusunu şöyle yanıtladı:

'DENEYİN AMACINA ULAŞTIK'


“Biz programdan önce Nur Viral ile anlaşma yaptık her programda deney yapmak üzere. İki çeşit deney var. Biri stüdyo içinde yapılan deneyler diğeri de kamera ile dış çekimde yapılan deneyler. Bunu yapmaktaki amacımız insanların yorumlarına, söylediklerine, ön yargılarına karşı ders vermek yaşayarak göstermek. Konu şuydu “insanlara iftira etmek” bundan yola çıkarak çirkin çirkin yakıştırmalara, suçlamalara mani olmak. Bu iftirayı atmadan önce iyice emin olup öyle harekete geçmek. Amacımız bunu anlatmaktı. Nur'da benim deney yapacağımı biliyordu ama içeriği bilmiyordu. Aslında biz deneyin amacına ulaştık. İşin kötü yanı medyadaki bazı arkadaşlarımız ise programın tamamını izlemeden ya da 20 dakikasını izleyerek hemen eşek şakası etiketini yapıştırdı. Bizim kastettiğimiz iftiracılık buydu işte. Bu bir şaka değildi, bir deneydi. Biz burada mesaj vermek istiyorduk.”dedi.