Murat Dalkılıç'ın davalık olduğu yazar Cezmi Ersöz ilk kez konuştu

Şair Cezmi Ersöz, 1997 yılında yayınladığı “Kırk Yılda Bir Gibisin” kitabını şarkı sözü yapan ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç’a neden dava açtığını anlattı.

Beyaz TV'de yayınlanan Söylemezsem Olmaz programı canlı yayınına bağlanan şair Cezmi Ersöz, 1997 yılında yayınladığı “Kırk Yılda Bir Gibisin” kitabını şarkı sözü yapan ünlü şarkıcı Murat Dalkılıç'a neden dava açtığını anlattı.

Avukatlar aracılığıyla Murat Dalkılıç'la iletişime geçtiğini” kusura bakmayın haklısınız bunu halledeceğiz” denmesine rağmen gerekenin yapılmadığını söyleyen Ersöz davayı şu sözlerle açıkladı:

Murat Dalkılıç kitabımın adını şarkının sözü ve adı olarak kullanmıştır. Avukatım kendilerini aradı bu konuyu kendilerine iletti. Murat Dalkılıç'ın avukatı “evet haklısınız biz bunu telafi edeceğiz, biz bunu farklı kanallarda duyuracağız, özür dileriz” dedi.

Murat Dalkılıç'ın davalık olduğu yazar Cezmi Ersöz ilk kez konuştu

Murat bey bu yaz evlendiği için evlilik hazırlıkları süresince zaman istedi. Murat Dalkılıç evlendi hatta yurt dışına gitti geldi fakat daha sonra avukatı arayıp biz herhangi bir girişimde bulunmayacağız siz gereğini yapın dediler.”

“Telif haklarıyla ilgili yasal süreç neyse odur sadece suç duyurusunda bulundum artı bir tazminat davası açmadım. Önce haklısınız deyip birkaç ay sonra vazgeçiyorlarsa bir yerlerden bilgi alıp buradan bir şey çıkmaz diyerek ne yaparsan yap düşüncesine kapıldılar. Eğer Murat Dalkılıç beni arasa ben zaten ücret almadan izin verirdim.”dedi. Kitabı çok değer verdiği bir dostu olan Nilgün Marmara anısına ithaf eden Cezmi Ersöz bu şekilde izinsizce kullanılmasına çok kırıldığını da belirtti.

Murat Dalkılıç'ın davalık olduğu yazar Cezmi Ersöz ilk kez konuştuMurat Dalkılıç davalık oldu