Kaçak otomobil davasında zafer Sibel Can'ın

Ünlü şarkıcı Sibel Can, kaçak otomobil soruşturmasında el konulan cipiyle ilgili Sibel Turnagöl'ün eşi Mehmet Çelik'in sahibi olduğu firmaya açtığı davayı kazandı.

Kaçak otomobil davasında zafer Sibel Can'ın
Ünlü şarkıcı Sibel Can, kaçak otomobil soruşturması kapsamında el konulan cipiyle ilgili üç yıl önce başlattığı hukuki mücadeleyi kazandı. Mahkeme, Mehmet Çelik'in sahibi olduğu firmanın; Can'ın ödediği 317 bin lira parayı faiziyle geri ödemesine karar verdi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri; üç yıl önce fiyatı düşük gösterilerek lüks tüketim ve gümrük vergisi düşük ödenen araçlara yönelik soruşturma başlatmıştı. Yapılan çalışmalarda; yurt dışından ithal edilen 100'e yakın lüks otomobil ve cipin fiyatının düşük gösterilerek daha az vergi ödendiği ve devletin zarara uğratıldığı tespit edilmiş ve söz konusu araçlara el konulmuştu. Bu soruşturma kapsamında; Sibel Can'ın Mercedes marka cipine de, ithalatında usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle 1 Kasım 2012'de el konulmuştu.

DAVAYI KAZANDI, HACİZ MEMURUNU YOLLADI


Önceki gün icra memurları, Sibel Can'ın avukatı eşliğinde firmanın Maslak'taki binasına giderek haciz işlemlerini gerçekleştirdi. Sibel Turnagöl'ün eşi Mehmet Çelik'in sahibi olduğu galeride, avukatlar ve icra memurlarıyla bizzat Turnagöl ilgilendi. Turnagöl'ün, moralinin bir hayli bozuk olduğu dikkatlerden kaçmadı. Haciz memurlarının 4 saati aşkın süre kaldıkları galeri de haciz işlemleri geç de olsa tamamlandı. Sıfır km bir adet cip tarzı araç, haciz memurları vasıtasıyla muhafaza altına alındı.

Kaçak otomobil davasında zafer Sibel Can'ın

Ünlü şarkıcı da basın açıklamasını Instagram'da paylaştı ve şu notu yazdı: “Herhalde dünyada hak vardır ve hak kuvvetin üstündedir. M. Kemal Atatürk 1919.”

Kaçak otomobil davasında zafer Sibel Can'ın

Sibel Turnagöl ve eşi Mehmet Çelik

Kaçak otomobil davasında zafer Sibel Can'ın