O Ses Hasan'a ne oldu?

Acun Ilıcalı'nın yarışmalarıyla ünlenen Turabi'nin ardından tenor Hasan Doğru da oyuncu oldu.

Acun Ilıcalı'nın yarışmalarıyla ünlenen Turabi'nin ardından tenor Hasan Doğru da oyuncu oldu.

Babasının çorbacısında çalışırken O Ses Türkiye yarışmasına katılan ve bir anda tüm Türkiye'nin tanıdığı biri hailne gelen Doğru, Alper Kul'un başrol oynadığı Kaan Çakıroğlu'nun "Olur Olur" isimli filminde rol alıyor.

Mütevazı kişiliğiyle sempati toplayan Doğru, sette kahve içerek sesini açtı.

İşte O Ses Hasan'ın şaşırtan hayatı

'O Ses Türkiye’de söylediği İtalyanca şarkı ile 4 jüri üyesini kendisine hayran bırakan Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü mezunu.

Hem üniversitede hem de mezun olduktan sonra babasının Kozlu Beldesi’ndeki lokantasında çalışan Hasan Doğru, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Eskişehir’den bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Yılmaz için hazırladığı seçim şarkısı ile ilk kez sesini duyurdu.

25 Nisan 2010’da tekel bayiinde kendisini bıçakla bacağından yaralayan 4 kişiyi içki şişelerini atarak kovalarken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri internette tıklanma rekoru kırınca aday olan Ahmet Yılmaz’ın şarkısı, internette büyük ilgi gördü.

Hasan Doğru’nun, 4’üncü sınıf öğrencisiyken Ahmet Yılmaz’ın fotoğrafları eşliğinde seslendirerek klip haline getirdiği sözü, müziği ve bestesi kendisine ait'Tekel savaşçısı Ahmet abi’ adlı şarkısı internette en çok tıklananlar arasında yer aldı.

Hasan Doğru’nun seslendirip yine internette paylaştığı, 263 madencinin öldüğü 3 Mart 1992’de Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Maden Ocağı’ndaki grizu faciasını anlatan şarkı da ilgi gördü. Söz ve müziği Fahri Bozbaş’a ait şarkı, O Ses Türkiye yarışmasından sonra bir çok sitede paylaşıldı.