İlker Ayrık yönetmen olarak karşımızda

Yönetmenliğini ünlü sunucu ve oyuncu İlker Ayrık'ın yaptığı ‘Yapışık İkizler' filminin çekimleri devam ediyor. Filmin düğün sahnesi hazırlıklarında görüntülenen İlker Ayrık, hem oyunculuğu hem de yönetmenliğiyle parmak ısırttı.

Ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık'ın ilk yönetmenlik deneyimini yaşadığı'Yapışık İkizler' adlı ve komedi ağırlıklı sinema filminin çekimleri, İstanbul'daki sahnelerin ardından, bazı sahnelerinin çekimi için İlker Ayrık'ın memleketi olan Balıkesir'in Edremit ilçesinde devam ediyor. Efsanevi Kaz Dağlarının eteklerindeki Yaşyer isimli köyde, filmin düğün sahnesinin çekim hazırlığındayken görüntülenen İlker Ayrık, filmle ilgili ayrıntılı bilgi vermekten kaçındı. Hem oynayıp hem de yönettiği sinema filmi için çok sevdiği saçlarına da veda eden Ayrık, neden Balıkesir'i tercih ettiğini de anlattı.

En çok izlenen ve sevilen eğlenceli programların sunuculuğunu kendine has komik üslubuyla yapan İlker Ayrık, Ocak 2015'te sinema salonlarına kahkaha ve neşe getirecek. imdiden merakla beklenen filminin çekimleri Beykoz'da kurulan film platosunda başlamıştı.

KOMEDİ VE AKSİYON DOLU MACERA

‘Yapışık İkizler' isimli komedi filmi, yaşadıkları köyde mutlu mesut bir hayat sürdüren yapışık kardeşler Halim ile Selim'in komedi ve aksiyon dolu maceralarını izleyiciye anlatıyor. Köyde hayırlı kısmetlerini bulamayan yapışık kardeşlerin İstanbul'a gelmeleriyle birlikte hayatları tamamen değişiyor ve bununla birlikte komedi, aksiyon ve macera dolu anlar başlıyor.

Köyde kurulan film setindeki düğün sahnesinin çekimleri öncesinde açıklama yapan İlker Ayrık, "Film için, kendi memleketim olduğu için Balıkesir'i tercih ettim. Çekeceğimiz filmde, köy sahneleri ve yaklaşık 8 günlük bir iş programı vardı. İstanbul'a yakın köyleri tercih etmek işimize gelmekle beraber, memlekete geri dönmek daha çok işimize geldi. Bu nedenle bu sahneleri de Balıkesir'de çekmeyi tercih ettik. Şu anda da Edremit'e bağlı Yaşyer köyündeyiz ve bir düğün sahnesi çekeceğiz. Film, birbirine yapışık iki kardeşin hikayesi. Köylü iki kardeş. En büyük istekleri ve dilekleri, evlenip mutlu bir yuva kurmak. Daha sonra yolları İstanbul'a düşüyor. Ardından da komedi dolu bir aksiyonun içinde buluyorlar kendilerini deyip özetleyelim. Daha fazla kopya vermeyelim" dedi.

DEV OYUNCU KADROSU DİKKAT ÇEKİYOR

Filmde, İlker Ayrık'ın yanı sıra dev oyuncu kadrosu göz dolduruyor. Yaşyer köyü sakinleri; özellikle Hakan Bulut, İvana Sert, Suzan Kardeş, Suat Sungur, Erdal Tosun, Ayberk Atilla, Fırat Tanış, Bülent Şakrak, Halil Sezai, Fatmagül Fakı, Müjdat Gezen, Ateşböceği Ercan, İlhan Daner, Yasemin Conka ve Mesut Süre isimli oyunculara yoğun ilgi gösteriyor. Balıkesir çekimleri için yaklaşık 120 kişinin yer aldığı filmde toplam bin kişinin görev alacağı öğrenildi.

TV programlarında da sık sık memleketi olan Balıkesir'in adını duyurmaya gayret gösteren İlker Ayrık, hemşehrileri tarafından ilgiyle karşılanıyor. Köy meydanını neredeyse tamamen bir film platosuna çeviren film ekibi, köylülerin ilgisinden memnun. Ayrıca, filmin düğün sahnesinde kullanılan ve Yeşilçam filmlerini anımsatan kırmızı kamyon dikkat çekerken, film çekimlerinin Balıkesir etabına Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin de destek verdiği öğrenildi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.