Kösem Sultan'ı Beren Saat oynayacak

Kösem Sultan'ın başrol oyucusu kesinleşti. Yeni Sultan Beren Saat olacak.

"Kösem Sultan" dizisinde başrolü kimin oynayacağı merak konusuydu. Milliyet'in haberine göre, 2015 yılında ekrana gelmesi planlanan dizi için, Tims Prodüksiyon, "Muhteşem Yüzyıl"dan sonra ikinci kez Osmanlı dönemini konu aldığı yeni dizisi "Kösem Sultan" için hazırlıklara hız kesmeden devam ediyor.

"Muhteşem Yüzyıl"ın final bölümünde tanıtım videosu yayınlanan ve hangi oyuncunun Kösem Sultan'ı canlandıracağı merak konusu olan dizinin başrol oyucusu kesinleşti.

2015 yılında yayınlanmaya başlayacak dizinin başrolü, "Aşk-ı Memnu" ve "İntikam" dizileriyla kamera karşısına geçen Beren Saat olacak.

Başrol için, Tuba Büyüküstün, Meryem Uzerli, Naz Elmas ve Hazal Kaya isimleri geçmişti.

GÜÇLÜ BİR KADIN

Fanlar tarafından yapılan anketlerde de "Kösem Sultan"ı canlandırması istenilen isim Beren Saat olmuştu. Yapım şirketi, "Kösem Sultan" için birçok cast ajansıyla da yeni yüzler arayışına girdi.

Osmanlı tarihinin en etkili kadınlarından biri olan ve asıl adının Anastasia olduğu bilinen "Kösem Sultan", 1590 yılında Yunanistan'da doğdu. 15 yaşında İstanbul'a gönderildi ve I. Ahmet'in eşi oldu. Hayatı romanlara, tiyatro oyunlarına ve opera eserlerine konu olan "Kösem Sultan", oğulları 4. Murat ve İbrahim'le torunu 4. Mehmet döneminde uzun yıllar devlet yönetiminde etkili olmuştur ve güçlü bir sultan portresi çizmiştir.