Ferhat Göğebakan: Ay yüzlünüzü kaybettik

Bu sabah hayatını kaybeden sanatçı Murat Göğebakan'ın kardeşi Ferhat Göğebakan, canlı yayında gözyaşlarına boğuldu. Göğebakan, acısını "Ay yüzlünüzü kaybettik" diye ifade etti.

Uzun süredir kanser tedavisi gören sanatçı Murat Göğebakan tedavi gördüğü hastanenin yoğun bakım ünitesinde bu sabah yaşamını yitirdi.

Murat Göğebakan'ın vefatının ardından ailesi ve doktorları açıklama yaptı.

Murat Göğebakan'ın kardeşi Ferhat Göğebakan gözyaşları içinde acısını şu sözlerle paylaştı:

'Yaklaşık 26 gündür buradayız. Burada kalmamıza rağmen bir şey yapamadık. Hocalarımız ellerinden geleni yaptılar ama ay yüzlünüzü kaybettik. Ay yüzlünüzü memleketi Adana'ya götüreceğim. Ağabeyime son görevimi yerine getireceğim. Adana'da baba ocağına götürüp, cumartesi günü kara toprağa kendi ellerimle bırakacağım. Hepimizin başı sağolsun. Ay yüzlünüz size elveda etti.'

'TEVEKKÜLLE ARAMIZDAN AYRILDI'

Ev arkadaşı Feridun Özdemir de Göğebakan'ın son günlerini anlattı. Özdemir, 'Murat inançlı bir insandı. Son günlerinde rabbiyle muhabbet ede ede gitti. Sürekli onunla sohbet halindeydi. Tevekkülle aramızdan ayrıldı. O rabbine kavuştu. Mekanı cennet olsun. Allah nasip ederse yarın Fatih Camii'nde öğle namazına mütakip cenaze namazını kılacağız. Cumartesi günü de Adana Yüreğir'de cenaze namazı kılınacak ve defnedilecek' şeklinde konuştu.

Murat Göğebakan'ın oğlu Bülent Göğebakan da konuşmakta güçlük çekti. Göğebakan'ın oğlu şunları söyledi:

''Baba beni bırakma' dediğimde, Hacı da futbolu bırakmaya karar verdiği zaman o zamanki yöneticilerden biri 'Gönül istiyor ama ayaklar istemiyor demişti. Babam da 'gönül istiyor ama lösemi istemiyor' demişti bana. Allah mekanını cennet eylesin, başımız sağolsun.' BEYAZ GAZETE