Bennu Yıldırımlar: Mutlu yaşlanmak istiyorum

Bennu Yıldırımlar, dizi, tiyatro ve annelik arasında geçen koşuşturmasını Quality of Magazine’e anlattı...

Televizyon ekranlarında'Yaprak Dökümü’ adlı dizinin'Fikret’i, ardından da'Umutsuz Ev Kadınları’nın'Nermin’i olarak izlediğimiz başarılı oyuncu Bennu Yıldırımlar tutkunu olduğu Kuzguncuk’ta; dizi, tiyatro ve annelik arasında geçen koşuşturmasını Quality of Magazine’e anlattı...

■ Kendini biraz tanıtabilir misin?

Istanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezunuyum. Mezuniyetimden 2 yıl önce Şehir Tiyatroları’nda çalışmaya başladım. Ayrıca televizyon dizilerinde oyunculuk yapıyorum, reklam seslendirmelerim var. Mezuniyetten sonra 1.5 yıl Londra’da oyunculuk kursuna katıldım. Tiyatroda çok yoğunum. Biraz yorucu oldu ama yıllardır bu tempoda çalışıyorum.

■ Seni daha çok mazlum kadın rollerinde görüyoruz. Komedi dizilerinde de rol aldın mı?

Televizyon insanı biraz sınırlıyor. Bazı roller üzerinize yapışabiliyor.'Süper Baba’dan beri ona uygun şeyler geldi ama ben kendimi çok tekrara yöneltmeyen işleri tercih ettim.'Yaprak Dökümü’ ayrı bir dönüm noktası oldu.'Umutsuz Ev Kadınları’nda rol alan 5 kadından en olmadık şeyler başına gelen kadın Nermin. Bu yüzden mazbut gibi görünse de dikkat çekiyor.

‘ÖZÜ KAYBETMEMEK GEREK’


■ Tiyatro çalışmaların nasıl gidiyor?


Şu anda sezonu bitirdik. Tiyatro Festivali vardı, oyun izledik. Istanbul Şehir Tiyatroları’nda en son geçen sezon 2 oyunda oynadım. Ikisi de Duşan Kovaceviç’in oyunu:'Buluşma Yeri’ ve'Dar Ayakkabıyla Yaşamak’. Gelecek sezon bu oyunlarla devam edeceğiz. Büyük bir yoğunluk var. Sadece diziyle kalmıyorum. Hepsini yetiştirebilmek için koşuyorum.

■ Türkiye’de kadının durumunu nasıl görüyorsun?

Son 10 yılda istatistik verilere baktığınızda kadının durumunun hiç de iyiye gitmediği ortada. Her geçen gün, birçok kadın yok yere hayatını kaybediyor. Çünkü kadın ve erkek olarak ayırdığımızda ve ona başka bir statü verdiğimizde, sadece evinde oturup çocuklarına bakan, evinin işlerini düzenlemeye çalışan bir rol verdiğimizde, eğitimine önem vermediğimizde, ikinci sınıf vatandaş olarak görüp, bu anlayış'Ölse de ne olur?’a kadar gidiyor.

■ Sporla aran nasıl?

Sporla aram iyi. Düzenli olarak pilates yapıyordum. Şu an yoğun çalışmalarım nedeniyle yapamıyorum. Ama genel olarak sporsuz hayat düşünemiyorum.

■ Estetik hakkında ne düşünüyorsun?

Estetiğim yok. Cildime özel bakım yaptırıyorum. Estetiğe karşı değilim. Ama mutlu bir şekilde yaşlanmak istiyorum. Estetiğin sonu olduğuna inanmıyorum. Özü kaybetmemek gerek.

Kendisi gibi oyuncu olan Bülent Emin Yarar ile evli olan Bennu Yıldırımlar, “Kızımız Ada müzikal oyuncusu olmak istiyor. Biz de ona'Hayır’ demiyoruz” diyor.

‘ORKESTRAYLA ÇALIŞIRKEN ego olmaz’

■ Mesleğinde hayallerin var mı?

Oyunculuk maymun iştaha sahip olmak demek. Mutlaka her insanın hayalleri vardır. Benim en büyük hayalim uluslararası bir projede yer almak.

■ Egoların var mı?

Normal bir egom olduğunu sanıyorum. Benimle çalışan insanlar egom olmadığını düşünüyor. Kendimi koruma içgüdüm var. Müzisyenlere karşı zaafım vardır. Tek başıma çellist olsam başka... Orkestra ile çalışırken ego olmaz.

■ Evlilik ve annelik nasıl gidiyor?

Çok iyi gidiyor. 14 yaşında Ada isminde bir kızım var. Annelik çok güzel bir duygu. Ada çocukluğundan beri bu tempoya alışık olduğu için isyankâr bir çocuk olmadı. Onu hiç ihmal etmedim. Yaprak Sandalcı’nı grubunda müzik çalışmaları yapıyor. Şarkı söylerken mutlu oluyor. İyi resim yapıyor.