Ajda Pekkan: Muazzez Abacı pop söyleseydi ben yok olurdum

Ajda Pekkan, Muazzez Abacı'ya, "Sen iyi ki sanat müziğini seçmişsin. Eğer benim kulvarımı seçseydin, ben yok olurdum" dedi.

Muazzez Abacı&Ajda Pekkan Türk Sanat Müziği konserinin basın toplantısı ve provası önceki gün BKM'de yapıldı.

Avea ile Yıldızlar Açıkhava Sahnesi'nde konserleri kapsamında 17 Temmuz'da Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi'nde gerçekleşecek olan Muazzez Abacı&Ajda Pekkan Türk Sanat Müziği konserinin basın toplantısı ve provası önceki gün BKM'de yapıldı. Çok yakında birlikte hazırladıkları Türk sanat müziği albümünü de piyasaya sürecek olan Abacı ile Pekkan, basın toplantısında bu projeye imza atmaya nasıl karar verdiklerini açıkladı. Pekkan, "Kıbrıs'ta dostlarlımla sohbetteydim. Türk sanat müziğine hayran biri olarak dolu dolu sanat müziği dinlemek istiyordum. Türk Sanat Müziği dünyanın en zengin müziği olmasına rağmen şu an kenara itilmiş durumda. Çok duygulu bir anımda böyle bir proje yapmanın gerekli olduğunu düşündüm. Beni pop sanatçısı olarak tanıyorsunuz ama ruhum bunu istedi. Çok sevdiğim ve değer verdiğim dostum Muazzez Abacı'ya birlikte bir porje üretmeyi teklif ettim. O da 'seve seve' diyerek kabul etti."

'AJDA YABANCI YILDIZLARA TAŞ ÇIKARIYOR'

Albüm için değişik tarihlerde stüdyoyaya girdiklerini ancak Muazzez Abacı ile arasındaki sinerjinin hiç bitmediğini belirten Ajda Pekkan, Abacı'ya, "Sen iyi ki sanat müziğini seçmişsin. Eğer benim kulvarımı seçseydin, ben yok olurdum" dedi. Pekkan'ın Türkiye'nin en iyi süperstraı olduğunu belirten Abacı ise ekledi: "Ajda'nın attığı her adım önemli. Sahnesi ve sesiyle Amerika'daki ve Avrupa'daki yıldızlara taş çıkartıyor." İkili, Ata Demirer'in porjelerini Taşkın Sabah'tan duyduğunda, "Azrail ile yatağa girmek gibi bir şey" yorumunu yaptığını da anlatarak herkesi güldürdü. İkili, birkaç gün içinde çıkacak albümlerinde 22 şarkının bulunduğunu, şarkıların bir kısmında düet yaptıklarını belirtti.

İFTARDA BARBEKÜ PARTİSİ VERDİ

Türk sanat müziği albümünün ve konserinin son hazırlıklarıyla meşgul olan Süperstar Ajda Pekkan, önceki akşam Bahçeköy’deki villasında aralarında Nur Yerlitaş ve Behzat Gerçeker’in de bulunduğu yakın dostlarına, iftar vakti barbekü partisi verdi. Süperstar, bir ara Süleyman Dilek ile birlikte mangalın başına geçip et pişirdi.

Ajda Pekkan: Muazzez Abacı pop söyleseydi ben yok olurdum