Özlem Yıldız: Arkadaş gibi bir anneyim

Oğluyla arasındaki ilişkiyi anlatan ünlü sunucu Özlem Yıldız, "Ben biraz fazla arkadaş gibi bir anneyim. Ama Demir benden çekinir. Genç bir anne olmama rağmen oğlumla aramızdaki ilişki çok iyi" diyor.

Ekranların başarılı ismi Özlem Yıldız tüm samimiyeti ve güler yüzüyle Jival Magazin’in sorularını cevapladı.

Boşandıktan sonra ekranlara geri dönüş yapan sevilen sunucu Özlem Yıldız bu ay kapağına konuk olduğu Jival Magazin’e birbirinden özel pozlar verirken iş ve özel hayatına dair birçok soruyu içtenlikle cevapladı.

■ Bize biraz kendinizden bahseder misiniz?

Şu anda hafta içi her gün TVM’de saat 13.00 ile 16.00 arası yayınlanan kadınlara yönelik bir program sunuyorum. Onun dışında ekstra hafta sonları sunuculuk, tanıtım projelerinde yer alıyorum. Ek olarak özel bir alışveriş sitesinin marka yüzüyüm. En önemlisi ben bir anneyim. Kalan tüm zamanımı çocuğumun ödevlerine yardım ederek, onu iyi bir birey olması için yetiştirerek ve ev işleriyle geçiriyorum. Ben bir emekçiyim, her işe tek başıma yetişmeye çalışıyorum.

■ Kendinize en çok hangi takıyı yakıştırırsınız?

Benim için özel olan sürekli taktığım bilekliklerim, bir de küpelerim var. Bunların yanında dışarıya çıkarken saatim de vazgeçilmezimdir.

■ Kıyafetlerde en çok neleri tercih edersiniz?

İçinde kendimi rahat hissediyor muyum? Bu benim için çok önemli ve bana uygun olup olmadığına çok dikkat ederim. Vücut yapımı bildiğim için denemeden de bir kıyafetin bana yakışıp yakışmayacağını, üzerime olup olmayacağını biliyorum.

OĞLUMLA VAKİT GEÇİRİYORUM’

■ Boş vakitlerinizi nasıl değerlendirirsiniz?


Dinlenmek için pek boş zamanım olmuyor. Ama boş zamanyaratabildiğimde sinemaya gitmeye, aileme ve arkadaşlarımla vakit geçirmeye çalışıyorum. İşlerden dolayı şu an anneme, babama ve kardeşime yeteri kadar vakit ayıramıyorum. Ailem Anadolu yakasında bize biraz uzak oturuyorlar. Mümkün olduğunca bir araya gelmeye çalışıyorum. Ve tabii ki en önemlisi oğlumla vakit geçiriyorum.

‘ARKADAŞ GİBİ BİR ANNEYİM’


Genç bir anne olarak, oğlunuzla olan ilişkinizden bahseder misiniz?

Ben biraz fazla arkadaş gibi bir anneyim. Ama Demir benden çekinir. Genç bir anne olmama rağmen oğlumla aramızdaki ilişki çok iyi. Birlikte çok eğleniyoruz. Oyun oynarken kimin kimin çağına ayak uydurduğunu anlayamıyorum. Gece yatarken anne çocuğuna masal anlatması gerektiği yerde oğlum bana masal anlatıyor. Çok komik ve eğlenceli bir çocuk.

■ Televizyonların en sempatik yüzlerinden birisiniz, programlar ve TV hakkındaki düşünceleriniz nelerdir?

Çocukluğumdan beri fotoğraf çekmeyi ve çektirmeyi çok severim. Bunun biraz da insanın içinde olması gerektiğini düşünüyorum. Bazen arkadaşlarım benden öneri almak isterler poz verme konusunda. Kampanyalar olduğu için sabah 09.00’dan akşam 17.00’ye kadar yüzlerce kıyafet giyerim, yüzlerce kare fotoğraf çektiririm. Bu nedenle nasıl durmak gerektiğini, hangi açıdan daha iyi çıktığımı ve bütün detaylarını biliyorum. Kamerayı gördüğüm zaman, fotoğraf çekilirken ve TV karşısında bambaşka bir Özlem oluyorum. Bitti dediklerinde yeniden çocuk Özlem’e geri dönüyorum. Televizyonlara gelecek olursak, ilk televizyonda'Sabah Şekerleri’ vardı. Şimdi sabah programlarında o tipte programlar yerine ya izdivaç programları ya da yardım programları daha gündemde. Zaman ile birlikte program anlayışları ve içerikleri de değişiyor. Ben şu an ikisini de kendime yakın görmediğim için biraz karışık bir program yapıyorum. Bizde magazin masası var, yemek var, her gün 3 ünlü konuğumuz oluyor. Orkestramız, canlı müziğimiz, seyircimiz yani 3 saatin her dakikasının dolu dolu geçtiği bir program sunuyoruz ve çok iyi gidiyor.

‘Bodrum'dayken huzur buluyorum’

■ Seyahat etmeyi sever misiniz?Kendinizi en çok nerede huzurlu hissedersiniz?


Kendimi en çok Bodrum’da huzurlu hissederim. Çocukluktan beri hayatımın büyük bir kısmı Bodrum’da geçti. Canım ne zaman sıkılsa ya da hayatımda bir şeylerin ters gittiğini hissediyorsam, tek başıma valizimi hazırlayıp günübirlik Bodrum’a gidip döndüğüm oluyor. Havası, gün batımı, oksijeni yani her şeyiyle bana iyi geldiğini düşünüyorum. Bu nedenle sık sık Bodrum’a giderim.

■ Gerçekleştirmek istediğiniz bir hayaliniz var mı?

Büyük hayallerim olmadı. Zaman ilerledikçe gerçekleşmesi mümkün olan hayaller kurmayı öğrendim.

‘ÖRNEK GÖSTERILMEK ÇOK GÜZEL’

■ Sizi örnek alan genç kızlara tavsiyeleriniz nelerdir?Moda ve hayata bakışınız hakkında neler önerirsiniz?

Sosyal medyayla birlikte özellikle kıyafet, tarz, takı, ayakkabı, çanta. Bu anlamda çok takip eden bir kitle var ve gerçekten mağazalara gittiğim zaman “Özlem Hanım bugün ne giydiniz, çok fazla talep geldi” tepkileriyle karşılaşıyorum. Bu konuda takip edilmek, örnek gösterilmek çok güzel. Mümkün oldukça bu konuda özenli olmaya dikkat ediyorum. Yerine göre bakımlı olmayı seviyorum. Normal hayatımda daha sade ve spor olmayı tercih ediyorum. Özel davetler ve programlar olduğunda abiye elbiselerle genelde topuklu ayakkabılar ve makyajlı olarak sevenlerimin karşısına çıkıyorum.

■ Gelecekle ilgili projeleriniz nelerdir?

Uzun bir süre hafta sonlarım oldukça dolu, ekstra sunuculuk, tanıtım ve açılışlar oluyor. Her ay daha önce de söylediğim gibi kampanya çekiyorum. Önümüzdeki ay bir reklam kampanyası olacak. Temmuz, Ağustos ayları dışında uzun süreli iş almak yerine günübirlik işler almak istiyorum. 2 ay dinlenmek, oğlumla birlikte en büyük hayalimiz. O derslerden, ben de yoğunluktan sonra birbirimizle zaman geçirip dolu dolu bir tatil yapma planımız var.