‘Muhteşem Süleyman‘ temel attı

Muhteşem Yüzyıl dizisi oyuncuları, destek verdikleri Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı’nın (Koruncuk) Meray Okay anısına açacağı Urla Çocuk Köyü tesislerinin temel atma törenine katıldı. Dizi oyuncuları, temel atma törenine katılan vatandaşlarla özçekim (selfie) yapmayı ihmal etmedi.

Reyting rekorları kıran Muhteşem Yüzyıl dizisinin oyuncuları Halit Ergenç, Nebahat Çehre, Vahide Perçin, Nur Veziroğlu, Ozan Güven, Filiz Ahmet, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Selen Öztürk, Yüksel Ünal, Serkan Altunorak ve Sarp Akkaya, dizinin final çekimleri biter bitmez Koruncuk Vakfı'nın hayatını kaybeden dizi senaristi Meray Okay anısına açacağı Urla Çocuk Köyü tesislerinin temel atma törenine katıldı.

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Türkiye Korunmaya Muhtaç Çocuklar Vakfı Başkanı Figen Özbek, vakıf başkan yardımcıları Berrin Yoleri ve Oya Karakimseli, yönetim kurulu üyelerinden Cem Yurtbay, Muhterem İlgüner, onursal başkan Pınar Aran, genel müdür Orhan Ongun, İzmir Koruncuk Vakfı yöneticileri, vakfın destekçileri Aslı Ekşioğlu, Beyza Arslan, Gül Gölge Saygı da törende hazır bulundu. Dizinin yapımcısı Timur Savcı törene katılamazken, Savcı'yı eşi Banu Savcı temsil etti.

“KİMSESİZ OLMANIN NE ANLAMA GELDİĞİNİ BİLEMEYİZ”

Dizinin başrol oyuncusu Halit Ergenç de duygularını şu sözlerle ifade etti: “Bir takım talihsiz deneyimlerimden dolayı bu tarz vakıflara mesafeli bakıyordum. Fakat vakıf üyeleri ve vakfın amaçları, çizdiği yolu görünce kafamda hiçbir tereddüt kalmadı. Bugün buraya gelmemin sebebi budur. Dört senedir bu vakıfla çalışmaya devam ediyoruz. Çünkü burada söz konusu olan şey sadece korunmaya muhtaç çocukları hayatta tutmak değil, her çocuğun bir kalbe sahip olduğu, hepimiz gibi bir aileye ihtiyaç duyduğu, sadece yemekle veya giymekle, uyuyacak yer bulmakla değil, aynı zamanda geleceğini inşa edecek bir birey olarak sevgiyle büyümesi doğrultusunda çalışma yapılmasıdır. Kimsesiz çocukları hayata kazandırmak için yapılan çalışmaların, Korunmaya Çocuklar Vakfı'nın çalışmalarını örnek alması gerekir. Çünkü kimsesiz olan insanlar hariç kimsesiz olmanın ne anlama geldiğini bilemeyiz.”

TEMELE NAZAR BONCUĞU ATILDI

Dizide rol alan Nebahat Çehre de, şöyle konuştu: “Bir çakıl taşı bile ilave edebiliyorsak ve beraber olabiliyorsak ne mutlu. Sokak çocuklarının bir gününde beraber olduk. Nasıl yetiştiklerini, eğitim aldıklarını, bir aileye sahip olduklarını ağlayarak izledik ve dedik ki'Ne kadar geri kaldık aslında bu konuda. Ben bugün bir çakıl taşı koymak için bağışta bulunacağım.” Konuşmaların ardından diğer oyuncular da tek tek duygularını paylaştı. Ardından vakıf yöneticileri ve oyuncular temel atma tören alanına geçerek temele harç ve nazar boncuğu attı. Dizi oyuncuları, törene katılan vatandaşlarla sohbet ederek özçekim yaptı.

DÖRT YILDIR SÜREN İŞBİRLİĞİ

2011 yılında yayın hayatına başlayan Muhteşem Yüzyıl dizisinin yapımcısı Timur Savcı, senaristi Meral Okay ve Koruncuk Vakfı Başkan Yardımcısı Berrin Yoleri'nin bir araya gelerek başlattığı Muhteşem Yüzyıl ve Koruncuk Vakfı işbirliği dört yıl sürdü. Daha önce bitmesi planlanan ancak mevcut eski yapıların depreme dayanıklı hale getirilmesi için tekrar inşa edilmesi nedeniyle yeniden projelendirilen tesislerin inşaat giderlerinin bir bölümünü de Borsa İstanbul üstlendi. Borsa İstanbul Başkanı Işınsu Kestelli'nin çabalarıyla bu desteğin üç yıl devam edeceği belirtildi.

‘Muhteşem Süleyman‘ temel attı