Serdar Ortaç'ın sağlık durumu nasıl?

MS teşhisi konulan sanatçı Serdar Ortaç’ın atak tedavisinin sürdüğünü ve belirtilerin büyük oranda düzeldiğini açıklayan Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, “Kısa zamanda tekrar normal yaşamına devam edecektir” dedi.

Serdar Ortaç'a MS tanısı konulmasının ardından bir açıklama yapan Acıbadem Maslak Hastanesi Nöroloji uzmanı Prof. Dr. Ayşe Sağduyu Kocaman, Multipl Skleroz (MS) ile ilgili basında yer alan'amansız bir kas hastalığı' olduğu şeklindeki haberlere dikkat çekti.

MS'in, bağışıklık sisteminin merkezi sinir sistemini etkilemesi sonucu ortaya çıkan bir hastalık olduğunu kaydeden Kocaman, “Hastalığın farklı türleri olmakla birlikte en sık görülen türü, atak ve düzelmelerle seyretmektedir. MS'in atak ve düzelmelerle seyreden formunda, atakların oluşturduğu nörolojik belirtiler kortizon tedavisi düzeltilebilir ve atakların gelmesi de çeşitli tedavi yöntemleriyle önlenebilir. Hastalığın tedavisine yönelik geliştirilmiş ve çok iyi yanıt alınan ilaç tedavileri bulunmaktadır. Hastamız Serdar Ortaç'ın da atak tedavisi sürmekte ve belirtileri büyük oranda düzelmektedir. Kısa zamanda tekrar normal yaşamına devam edecektir” dedi.

Kaynak: İHA

Bu haber İHA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.