'Kaprisim yok'

Türkiye’nin en çok iş yapan modellerinden biri olan Özge Ulusoy başarısının sırrını şöyle açıkladı: “Kolay çalışılan bir insanım, kaprisim yoktur.'

SHOW TV'de yayınlanan Hey Canlı'yı sunan, aynı zamanda defilelerin ve tanıtımların aranılan yıldızı olan Özge Ulusoy neden bu kadar tercih edilen bir isim olduğunu HT Magazin'e açıkladı. Yedigün'ün “Türkiye Meyvesini Seçiyor” adlı kampanyasının Happily Ever After'da düzenlenen tanıtımında Ayşe Kucuroğlu ile birlikte ev sahipliği yapan Ulusoy, etkinliğin ardından sorularımızı yanıtladı. Ulusoy “Kolay çalışılan bir insanım, kaprisim yoktur. Sinirli değilimdir, pozitifimdir. Kimseye zorluk çıkarmam. Benden rica edilen, istenilen şeyleri yaparım. O yüzden tercih ediliyorum” diyerek aranılan manken olmasının sırrının kaprissiz olması olduğunu söyledi. Hakan Baş ile uzun zamandır birlikte olan Özge Ulusoy evlilik konusunda da “Zamanı gelince olacak tabii ki. Bunun için doğru zamanı belirlemek lazım. Şu an çok doğru giden bir ilişkim var. Saygı duyduğum bir erkek arkadaşım var. Her şey yolunda” dedi.

Defileden defileye, davetten davete koşturuyorsunuz. Bu yoğun tempoya nasıl ayak uyduruyorsunuz?
Bana enerji veren şey bu: Çalışıyor olmak. Çalışmayı seviyorum. Çalıştığım sürece de enerjim düşmüyor. O yüzden de ayak uydurmak benim için çok zor olmuyor. Enerjik bir insanım zaten.

‘KEYİF ALMADIĞIM HİÇBİR İŞİ YAPMAM'

Mankenlik yaşa bağlı bir meslek. Sizin şu yaşta bırakacağım diye bir hedefiniz var mı?

Mankenlik uzun ömürlü iş değildir diyorlar. Dünyada da gördüğünüz üzere akıllı bir şekilde modellik yapan herkes zaman içerisinde başka şeylere yöneliyor. Kimisi oyuncu, kimisi sunucu oluyor. Kimisi kendi markasını çıkarıyor. Ben de şu an hayatımda ufak ufak bunları deniyorum. Önüme gelen teklifleri eleyerek seçiyoruz. Gerçekten çok fazla teklif ve talep geliyor. Belli kriterlerim var. Bana uygun olanları seçiyorum. Doğru zamanda doğru işler yaptığımı düşünüyorum.

Aranılan bir isimsiniz. Bunun sırrı nedir? Sadece fizik değil herhalde...
Tamamen şununla alakalı. İnsanlar kolay çalışabileceği insanlarla çalışmak istiyorlar. Kolay çalışılan bir insanım kaprisim yoktur. Sinirli değilimdir, pozitifimdir. Kimseye zorluk çıkarmam. Benden rica edilen, istenilen şeyleri yaparım. O yüzden tercih ediliyorum. Firmalar bazı celebrity (ünlü) isimlerle çalışırken çok zorlanıyorlar. Dolayısıyla da bu tip tanıtımlar için onları rahat ettirecek isimlere yöneliyorlar. Bu dışarıdan kolay gözükse de çok kolay bir şey değil. Mesai harcıyorsunuz insanlarla. O yüzden bu sizin iyi ve kolay çalışılan biri olmanızla alakalı.

Show TV'de sunuculuk yapıyorsunuz. Zaman zaman dizi ve sinema filmlerinde oynuyorsunuz. Bir yandan da mankenlik yapıyorsunuz. Bu meslekler içinde en çok hangisinden zevk alıyorsunuz?
Hepsinden zevk alıyorum. Ben zevk almadığım, keyif almadığım, severek yapmadığım hiçbir işi yapmıyorum. Mesela bir diziye girsem ve bir karaktere hayat versem diğer defile ve tanıtım işlerini yapamam. Çünkü canlandırdığım karakteri öldürürüm. O karakteri insanlara doğru yansıtmam lazım. Mankenliğe gelirsek, mankenlik benim bu işte bu camiada tanındığım meslek. Çok değer veriyorum. Doğru ve disiplinli yapılırsa dünyanın en zevkli ve güzel kazançlı mesleklerinden biri. Önemli olan sizin işinizi doğru yapmanız. Onu da şu zaman bırakacağım demiyorum. Bu şununla alakalı: Tasarımcılar, firmalar beni tercih ettikleri sürece, ben kendimi iyi hissettiğim sürece modelliğe de devam edeceğim. Dediğim gibi bu biraz size gelen projeyle de yönleniyor.

KİTABA YOĞUN TALEP VAR

Kadın İşi Banka Soygunu filminiz gişede istenilen rakamlara ulaşamadı...

Recep İvedik ve Düğün Dernek gişesi zaten beklemiyorduk. 100 bini geçtik. Bu da bizim gibi küçük ölçekli ve bütçeli filmler için iyi bir rakam. O yüzden ben bu film tutmadı gözüyle bakmıyorum. Yapılan film sevilerek izlendi ve ortaya güzel bir proje çıktı. Keyifli bir iş yaptık ve bizim zaten belirlediğimiz gişeye de ulaştı açıkçası.

Özel bakım sırlarınız var mı?
Ben bunları kitabımda anlattım. 4 ay önce kitabım çıktı: “Güzelim Güzelsin Güzel” adlı... O kitapta bana sorulan bu sorulara toptan cevap verdim. Gelirini de Koruncuk Vakfı'na bağışladım.

Satışlardan memnun musunuz?
Gayet güzel gidiyor. 3. baskıdayız şu an. İmza günlerimiz oluyor. Çok yoğun talep var. Anadolu'nun farklı illerine gidiyorum. Benim için çok gurur verici bir şey. Kitap yazmak, tamamen kendim yazmış olmak, kalıcı bir şey bırakmış olmak gurur verici.

‘Evlilik zamanı gelince'

Hakan Baş'la uzun süreli bir ilişkiniz var. Evlilik görünüyor mu ufukta?

Zamanı gelince olacak tabii ki. Bunun için doğru zamanı belirlemek lazım. Şu an çok doğru giden bir ilişkim, saygı duyduğum bir erkek arkadaşım var. Her şey yolunda. Evlilik güzel bir şey. Daha belli de değil. Olursa öyle bir şey saklamam. İnşallah hep beraber kutlayacağız.

‘Gençler modelliğe pek yönelmiyor'

TÜRKIYE'DE manken denilince 5-10 isim akla geliyor. Neden eskisi gibi manken yetişmiyor?

Bence bu durumun defilelerin azalmasıyla alakası var. Artık eskisi kadar çok defile yapılmıyor. Yılda iki kere fashion week yapılıyor. İki kere fashion week'le de model hayatını idame ettiremez. Defileler azaldı firmalar daha farklı şeylere yöneldiler. O yüzden de gençler modelliğe pek yönelmiyor. Ama şöyle bir gerçek de var ki modellikten başlayıp farklı yerlere kendinizi çekebilirsiniz

'Yedigün manavı'nda meyve dağıttı
ÖZGE Ulusoy, Yedigün'ün “Türkiye Meyvesini Seçiyor” kampanyası için düzenlenen davette işletmeci Ayşe Kucuroğlu ile ev sahipliği yaptı. İstanbul Bebek'te bulunan Happily Ever After'da düzenlenen özel bir davete Naz Elmas, Buse Terim, Burcu Kara, Pelin Karahan, Emel Acar, Tuğba Coşkun, Zeynep Mansur, Işıl Rençber gibi ünlü isimler katıldılar. Davette PepsiCo İçecek Türkiye Pazarlama Direktörü Deniz Aktürk Erdem de vardı. Yedigün kapağının altından çıkacak şifreyi gönderenler arasından çıkacak Porsche marka otomobil de davette tanıtıldı.