Nejat İşler'in bu fotoğrafları korkuttu

Gördüğü tedavi sonrası haftalar sonra taburcu olan Nejat İşler, soluğu Cihangir'de aldı. O akşam çekilen fotoğraflardaki bir detay dikkat çekti.

Yaşamış olduğu Bodrum'un Gümüşlük ilçesinde şiddetli akciğer enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve septik şok tanısıyla hastaneye yatan ve sonrasında durumu ağırlaşınca 22 Ocak'ta İstanbul'a nakledilen Nejat İşler, önceki gün taburcu oldu. Son noktayı doktorlar koydu: Sıkıntı büyük olsa taburcu edilmezdi...

PARMAK TARTIŞMASI BAŞLADI

Emboli (pıhtı atması) nedeniyle el parmaklarının kesilmesi gündeme gelince ünlü oyuncunun tedavisi uzamıştı...

Milliyet'te yer alan habere göre; 95 gün sonunda önceki akşam soluğu Cihangir'de alan İşler'in daha önce eldivenli olan sağ eli de görüntülendi. Çıkış zamanı geldiğinde aylar sonra ilk kez ayakla fotoğrafı çekilen İşler'in almış olduğu ilaçlar neticesinde yüzünün şiştiği, kilo aldığı ve saçlarının döküldüğü görüldü.

Nejat İşler, mekan önüne gelen taksinin kapısını arkadaşı araladıktan sonra binebildi. Hakkında çıkan el parmakları kesilecek haberleri sonrası İşler'in sağ elini kullanmadığı ve parmak uçlarındaki siyah bandlar dikkat çekti. Mekan içinde önüne gelen pastayı da sol eliyle yemeğe çalıştığı da görülen İşler'in sağ el parmaklarındaki problemin devam ettiği görüldü.

'UZUN SÜRELİ YOĞUN BAKIM SEBEP OLUR'

Hayri Parlar (Florence Nightingale Hastanesi İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı): Uzun süre yoğun bakım servislerinde kalan hastalarda parmak morarması görülebilir.
Bu durum damar dışında bir kanamanın olduğunu gösterir ancak parmağın kesileceği anlamına gelmez. Zaten böyle bir durum söz konusu olsaydı taburcu edilmezdi.

Zahide Eriş Eken (Şişli Florence Nightingale Hastanesi Dermatoloji Uzmanı): Yoğun bakım süreci uzayan hastalarda bu durum yaşanabilir. Şu an için parmakların kesilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Ancak tedavi edilmez ve enfeksiyon oluşursa bu morluklar yayılmaya başlar, ilerleyen süreçte ise sıkıntılı sonuçlardoğurabilir.