Sare'den saygılı olmayı öğrendim

Ünlü oyuncu Tuba Ünsal'dan samimi açıklamalar...

Hayat Sana Güzel filmiyle izleyici karşısına çıkmaya hazırlanan Tuba Ünsal, eşi Mirgün Cabas ile olan ilişkisini ve aile yaşantısını Hafta Sonu Dergisi'ne anlattı.

Tuba Ünsal'ın verdiği röportajdan ara başlıklar...

"MİRGÜN BANA ÇOK YARDIMCI OLUYOR"

İki çocuklu bir annesiniz, iş hayatınız da oldukça yoğun gidiyor. Nasıl yetişiyorsunuz bu kadar şeye?
Çok zor bir şey. Özellikle anneliğin ilk altı ayı çok zor. Çocuğun birinci çocuğa alışması, birinci çocuğun hayata alışması... Sonra emzirme dönemi... Bütün o altı aylık süreç, çok zor bir süreç. Benim de o dönem işlerim öyle bir denk geldi ki, bütün işlerim arka arkaya dizildi. O dönem çok az uyuyarak ve arkadaşlarımdan çok destek alarak ilerledim.

Çok şanslıyım. Biz anne-baba olayını çok güzel bir şekilde yüzde 50 olarak paylaştık. Mirgün de oldukça yardımcı oluyor.

"UYKUSUZLUK ÇOK ZOR"

En çok zorlandığınız nokta neydi?

Uykusuzluk çok zor. Özellikle gece mesaileri ve süt verme kısmı bir hayli zor geçiyor. Ama artık alıştık.

"SARE RAHAT BİR ÇOCUK"

Sare bir kardeşi olmasına alıştı mı?

Aslında Sare'nin durumu sadece kardeşinden diyemeyiz. Çünkü Amerika'da okuldaydı, buraya döndüğümüz için okulu değişmek zorunda kaldı, doğduğundan beri yanında olan yardımcımız vardı, o gitti, sonra yeni bir kardeş geldi... Ama bir şekilde her şeye adapte oldu. Çünkü o çok rahat bir çocuk. Sare bu küçük yaşına rağmen, benimle beraber dünyayı dolaştı. Farklı kültürler, yemekler, yaşamlar gördü. O yüzden çok adaptasyon sorunu yaşayan bir çocuk değil. Kolay alıştı her şeye.

"SARE'DEN SAYGILI OLMAYI ÖĞRENDİM"

Çocuklarınızdan öğrendiğiniz en önemli şey ne oldu?

Sare'den saygılı olmayı öğrendim. Küçücük bir çocuk olsa da, kendi alanına çok sahip çıkıyor. Benim mesela ona karşı hiç sert çıkışlarım olmazdı, sesim yükselmezdi. Ama uzmanların söylediği arada kontrolü sağlamanız için onun annesi olduğunuzu hissettirmeniz lazım. O yüzden ben de artık azıcık sesimi yükseltebiliyorum. Gerçi o da gözümün içine bakıp "Bana bağırma" diyor (gülüyor). Yani bana saygıyı öğretiyor. Çocuklardan öğrendiğim en önemli şey bu. Çocuklar hayatın içinde sivri köşelerinizi törpülüyor. Sizi değiştirip, ehlileştiriyorlar.

"HALA SEVGİLİYİZ"

Çocuklardan sonra peki aşk nasıl bir dönüşüme giriyor?

Bizde hiçbir değişiklik yok. Biz Mirgün'le hala sevgiliyiz (gülüyor). Keyfimiz de yerinde...