Necati Şaşmaz'dan dev yatırım

KKTC'de yapmak istediği otel yatırımını tamamlayamayan Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz, Pana Film ekibiyle bir turizm yatırım şirketi kurdu.

Daha önce Kıbrıs'ta yapmak istediği otel yatırımını izin iptali nedeniyle tamamlayamayan Kurtlar Vadisi'nin Polat Alemdar'ı Necati Şaşmaz, Pana Film ekibiyle bir turizm yatırım şirketi kurdu. 10 milyon TL sermayeli yeni şirket Pana Turizm Yatırım'ın ticaret konusu oteller... Şaşmaz da yeni kurulan şirketin %21 hisselerine sahip.

The Wall Street Journal'ın haberine göre; 10.7 milyon TL sermayeli şirket Şubat ayında kuruldu. En büyük ortağı %26'lık payıyla Pana Film. Necati Şaşmaz ve Necati Şaşmaz'ın ağabeyi, ve Kurtlar Vadisi'nin yapımcısı Hilmi Zübeyr Şaşmaz'ın da %21'şer payı olduğu şirkette Kurtlar Vadisi'nin senaristi Cüneyt Aysan da ortaklar arasında yer alıyor.

Kurtlar Vadisi Pusu'da canlandırdığı Polat Alemdar olarak adından sıkça söz ettiren Necati Şaşmaz aslında otelcilik mezunu. Kıbrıs'a dev bir otel ve film platosu kurmak için 2012 yılında harekete geçmişti. Ancak, KKTC'nin Karpaz Yarımadası'ndaki bu büyük inşaatın izinleri, Bakanlar Kurulu tarafından koruma altında olduğu gerekçesiyle iptal edilmişti.