Ali Eyüboğlu'ndan Deniz Seki açıklaması

Gazeteci Ali Eyüboğlu, Deniz Seki’nin hukuk dışı dinlendiğini belirterek Anayasa Mahkemesi’nin yeniden yargılama yolu açabileceğini söyledi.

Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan hakkında hapis cezası olan ve aylardır saklandığı evde yakalanan Deniz Seki gündemdeki yerini koruyor.

“TAPELER HUKUKU AYKIRI”
Beyaz TV ekranlarında yayınlanan Söylemezsem Olmaz programına katılan Gazeteci Ali Eyüboğlu, Deniz Seki dosyasıyla ilgili sürecin seyrini değiştirecek açıklamalarda bulundu. Seki'nin dosyasına bakıldığında 200 civarında telefon tapesinin olduğunu belirten Eyüboğlu, “Bu tapelerde Seki'nin uyuşturucu istediği yanındaki arkadaşlarına da tedarik ettiği konusundan hiçbir şüphe yok. Buradaki sorun o telefon dinlemelerinin hukuk yoluyla, mahkeme kararı ile yapılmaması. Dolayısıyla Deniz Seki'ye 6 yıl ceza aldıran belge hukuka uygun olarak elde edilmedi.” dedi.

“ÇIKACAK VE YENİDEN YARGILANACAK”
Anayasa Mahklemesi'nin hukuk dışı elde edilen belgeleri gündeme alması durumunda Seki için yeniden yargılanma yolunun açılacağına işaret eden Eyüboğlu, “Deniz Seki içeride yattığı günleri yok yere yatmış olacak. Çıkacak ve yeniden yarılanacak.” şeklinde konuştu. Sözlerinin devamında Aziz Yıldırım örneğini veren Eyüboğlu, “Deniz Seki ceza aldığı için yüzde yüz suçludur demek bana göre sakıncalıdır” dedi.