Sibel Can'a büyük şok!

Kamuoyunda, ''Alihan'' olarak bilinen şarkıcı Ali Kızıltepe, Sibel Can'ın albümünde yer alan bir şarkının yıllar önce kendisinin yaptığı müzikten alıntı olduğu iddiasıyla tazminat davası açtı.

Ali Kızıltepe, avukatı aracılığıyla İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesine sunduğu dilekçede, Sibel Can'ın seslendirdiği ''Kış Masalı'' şarkısının müziğinin alıntı olduğunu öne sürdü.

Dilekçede, davalılardan söz yazarı Adem Gümüşkaya'nın intihal ettiği müzik eserinin, Sİbel Can tarafından seslendirildiği, diğer davalı yapımcı şirket tarafından CD olarak piyasaya sürüldüğü ve halen satışının devam ettiği belirtildi.

Söz konusu müziğin 1994'te Ali Kızıltepe'nin yaptığı ''Bu Kadın Neden Ağlıyor'' şarkısından alıntılandığı ifade edilen dilekçede, bununla ilgili alınan bilirkişi raporuna da yer verildi.

Bilirkişi raporuna göre, "Kış Masalı" şarkısının melodisinin "Bu Kadın Neden Ağlıyor" eserinin çekirdek ezgisinden türetilerek yapılmış alıntı bir eser olduğu belirtilen dilekçede, bu şarkının sanatçı Sibel Can tarafından sahne, konser, tanıtım dahil tüm icrasının durdurulması talep edildi.

Dilekçede, söz konusu müzik eseriyle ilgili her türlü bant ve CD'nin imal ve pazarlamasının durdurulması, 'Bir Kış Masalı'' adlı müzik eserinin, ''Bu Kadın Neden Ağlıyor'' aldı eserden intihal edilip edilmediğinin ve müziğin melodisinin tamamının Alihan'a ait olduğunun tespit edilmesi istendi.

Dilekçede, 20 bin lira manevi ve 10 bin lira da maddi tazminat olmak üzere toplam 30 bin liranın sanatçı Sibel Can, söz yazarı Adem Gümüşkaya ve yapımcı şirketten alınıp şarkıcı Alihan'a verilmesi talep edildi.