Yaşar Alptekin: Ezanı duyduğumda titremeye başladım

Yaşar Alptekin, mankenliği bırakıp manevi hayata nasıl yöneldiğini anlattı.

Show TV ekranlarında yayınlana Her Şey Dahil programının bugünkü konuklarında biri de Yaşar Alptekin oldu. Manevi hayata nasıl yöneldiğini anlatan Alptekin, her şeyin Sakıp Sabancı'nın ölüm haberini almasından sonra başladığını söyledi.

“NAMAZ KILMAYI BİLMİYORDUM”
O güne kadar namaz kılmayı bilmediğini söyleyen Alptekin, “Sabancı'nın cenazesinde ruhumun bedenimden ayrıldığını hissettim. O sırada gözüm tabuta takıldı. Burada Türkiye'nin en zengin işadamlarından biri yatıyor dedim. Sahip olduklarını götüremiyordu diye düşündüm” dedi.

“BİR TİTREME ANI OLDU”

“O sırada gözüm çınar ağacının dibinde nur yüzlü bir nineye takıldı.” diye ekleyen Alptekin, “Gözleri kapalı dua ediyordu. O anda dudaklarımdan bir şeyler dökülmeye başladı. Bir titreme anı oldu ve içinden gelen bir sesle ben namaz kılmak istiyorum dedim.” şeklinde konuştu.

“BAKAN GÖZLERİM GÖREN GÖZ OLDU”
Namaz kılmak için camiye gittiğini anlatan Alptekin, “Beyaz sakallı beyaz gömlekli yaşlı bir amca geldi. Kapıyı açtı ben de onu yavru kedi gibi takip ettim ve içeri girdik.” dedi. Daha önce camilere turist gibi gittiğini söyleyen Alptekin, “Rabbimin huzurunda olma idrakı ve şuuru içinde ilk oluşumdu. Bakan gözlerim gören göz olmuştu. Ve gördüğüm her şey onu hatırlatıyordu.” ifadelerini kullandı.

“ON SENEDİR O NAMAZIN PEŞİNDEYİM”
Sabah ezanını duyduğunda titremeye başladığını da ekleyen Alptekin, şu şekilde devam etti: “Ayak parmak uçlarımdan saç dilberime kadar titremeye başladım. İçim yaprak gibi titriyordu. Sonra öyle güzel bir namaz kıldım ki; on senedir o namazın peşindeyim.