Ünlü oyuncular hakim karşısında

Aralarında pek çok ünlü ismin bulunduğu 53 sanık hakkında "uyuşturucu madde ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak " iddiasıyla açılan davanın 3. duruşması görüldü.

İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve aralarında oyuncular Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Ersin Korkut ile şarkıcılar Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in de bulunduğu duruşmaya 8 tutuklu sanık getirildi.

Davanın sanıklarından oyuncu Murat Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu.

ÖZPİRİNÇÇİ DE TANIK OLARAK İFADE VERDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu Özge Özpirinççi ise "Engin Altan Düzyatan ile 5 sene beraberdik, 7-8 ay nişanlı kaldık. Daha sonra ayrıldık. Engin Altan Düzyatan'ın uyuşturucu temin ettiği kişilerle ilgili bilgim yoktur. Bildiğim kadarıyla uyuşturucu kullanmıyordu" diye konuştu.

"UYUŞTURUCU KULLANMADIM"


Mahkeme Başkanı'nın 'uyuşturucu kullandığı' yönünde rapor olduğunu hatırlatması üzerine Murat Yıldırım, "Ben hiçbir zaman uyuşturucu kullanmadım. Olayın hemen akabinde 5 ayrı test yaptırdım. Hiçbirinde uyuşturucu madde tespit edilemedi. O gün bize 5 dakika arayla test yapıldı. Çok karışık bir ortam vardı, ana baba günü gibi bir ortamda testler yapıldı. Çok kargaşa vardı. Yeniden geriye dönük testler yapılmasını istiyorum. Uyuşturucu kullanmadım. Saçtan geriye dönük testler yapılabiliyor. Bunu talep ediyorum" diye konuştu. Yıldırım'ın avukatı, olaydan sonra Adli Tıp Enstitüsü'nden rapor aldıklarını ifade edince duruşma savcısı, "Tekrar mahkemeye başvurup o kanalla test yaptırsaydınız" dedi. Yıldırım'ın avukatı da "Aklımıza gelmedi" cevabını verdi.

BOŞANDIĞI EŞİ İÇİN TANIKLIK YAPMADI, YÜZÜNE BAKMADAN ÇIKTI

Sanıklarla akrabalık ilişkisi olmadığını ancak Murat Yıldırım'ın eski eşi olduğunu söyleyen Terzioğlu'na, Mahkeme Başkanı "Murat Yıldırım eski eşiniz olduğu için tanıklık yapmak zorunda değilsiniz. İster ifade verirsiniz, isterseniz 'istemiyorum' deyip çekip gidebilirsiniz" diye hatırlattı. Terzioğlu ise "İstemiyorum" dedi. Tanıklık yapmayı istemeyen Terzioğlu, sanık sandalyelerinde oturan eski eşi Murat Yıldırım'a hiç bakmadan salondan ayrıldı.

"REPO, STOK UYUŞTURUCU ŞİFRESİ DEĞİLDİR"

Duruşmada tanık olarak dinlenen oyuncu İlker Aksum da tutuklu sanıklardan Zeki Yalçın ile birlikte uyuşturucu içtiğini söyleyerek, "Zeki Yalçın uyuşturucu getiriyordu. Ama para almıyordu. Ben zaten uyuşturucu kullanmak suçundan ceza aldım" dedi. Mahkeme Başkanı ise Aksum'a "Zeki, başka içecek kimse bulamadı mı da seninle içti?" deyince Aksum da "Bir ya da iki sefer olmuştur" yanıtını verdi.