Amy'siz İki Yıl!

Amy Winehouse iki yıl önce bugün hayatını kaybetti.

Sanatçıyı hafızalarda yaşatan pek çok şey yapıldı, halen de yapılıyor. İşte bunlardan birkaçı...

AMY WINEHOUSE VAKFI

Amy 'nin babası Mitch Winehouse tarafından kurulan organizasyonun amacı yoksullukla ve uyuşturucu bağımlılığıyla mücadele eden gençleri desteklemek.

'AMY, KIZIM'KİTABI

Dünyada satış rekorları kıran, Türkiye 'de de Pegasus Yayınları 'ndan çıkan kitap, yine Amy Winehouse 'un babası tarafından kaleme alındı. Kitapta Amy 'nin şöhret basamaklarını çıkışından ilaç bağımlılığına ve kocası Blake Fielder-Civil 'la çalkantılı aşk yaşantısına dek her şey var.

DAHA FAZLA WINEHOUSE!

Sanatçının üçüncü stüdyo albümü 'Lioness: Hidden Treasures ', 2011 yılının aralık ayında fark edildi. Albüm çıkar çıkmaz ilk haftada sadece İngiltere 'de 194 bin adet sattı. Prodüktörlüğünü Mark Ronson ve Salaam Remi 'nin yaptığı albümde Winehouse 'un aile üyeleri de şarkıların seçilmesine katkı sağlamıştı.

WINEHOUSE İLHAM ÖDÜLLERİ

New York 'ta dağıtılan ödüllerde, 'ilham verici'olarak değerlendirilen kişilerin teşvik edilmesi amaçlanıyor. Geçtiğimiz mart ayında verilen ödüle, Winehouse 'un yakın dostları Elhadj 'Moe'Kane ile Salaam Remi, daha iyi bir dünyaya yaptığı katkılardan dolayı layık görülmüştü…

AMY 'NİN 30. YAŞGÜNÜ

Bu sene Winehouse yaşasaydı 30 yaşında olacaktı. Bunun şerefine düzenlenen 'Amy Winehouse: For You I Was A Flame'(Sana Göre Alevdim) adlı organizasyonda buluşma yeri olarak sanatçının evi seçilmiş.

İLK AMY SERGİSİ

Londra Yahudi Müzesi 'nde 'Amy Winehouse: Family Portrait'adıyla açılan sergi, 15 Eylül 'e kadar gezilebilecek. Sanatçının 30. yaşgününde son bulacak sergide Amy 'nin gençliğinden pek çok fotoğrafın yanı sıra yaşam tarzına dair ipuçları da bulunabilir.