Yolanthe'nin ilk sevgilisi Türkmüş!

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Sneijder'in eşi Yolanthe Cabau aşkını, işini ve Galatasaray'ı anlattı

Haberturk gazetesinden Bülent İpek, Wesley Sneijder'in İspanyol asıllı eşi Yolanthe Cabau nam-ı diğer Yolanthe Yenge ile çok özel bir röportaj yaptı.

16 yaşından beri ekranlarda olan, sunuculuk, modellik ve oyunculuk yapan yıldız, eşinin “Hazırlan yarın İstanbul 'a gidiyoruz” sözüyle İtalya 'daki takı tasarım işini bırakıp eşinin yanına gelmiş. “Wesley 'nin başarısı benim kariyerimden çok daha önemli” diyecek kadar ona aşkla bağlı.

Şimdi Lidyana.com 'un teklifiyle kendi adıyla çıkacak koleksiyonu için takı tasarımı işine kaldığı yerden burada devam ediyor. 6 yaşında İspanya 'dan gittiği Hollanda 'da Türklerin yoğunlukta olduğu bir mahallede büyüyen, henüz 9 yaşındayken Antalyalı bir erkek arkadaşı olan Yolanthe, eşinin futbol hayatını Türkiye 'de tamamlamasını istiyor.

Bülent İpek 'in röportajından bir bölüm;

Hollanda 'da çok Türk yaşıyor. Orada Türkleri tanıma fırsatı buldun mu? Türk arkadaşların oldu mu?

Hollanda 'da büyüdüğüm mahallede çok farklı ülkelerden, farklı kültürlerden aileler yaşıyordu. 9 yaşındayken ilk sevgilim Türk 'tü. Adı Ali, ailesi Antalyalı 'ydı. Wesley de başka bir şehirde Faslı ve Türk ailelerin bir arada olduğu bir mahallede büyümüş. Türk aileler çok misafirperver ve sıcak. O aile ortamını çok seviyorum. Benim için Türklerle kaynaşmak yeni değil.

Türbanlı bir Türk kızını oynadığın 'Türk Pilici'filmiyle ilgili olumlu eleştirilerin yanısıra Türkleri ve Müslümanları kötü gösterdiği yönünde eleştiriler de var. Ne düşünüyorsun bu eleştiriler hakkın da?

İnternette bütün filmi göstermiyorlar, olay yaratacak bir kısmını gösteriyorlar ve öyle yorumlar yapılıyor. Halbuki bütün film izlenirse çok farklı. Bu filmin yönetmeni zaten Müslüman bir Fas asıllı Hollandalı. Filmin vermek istediği asıl mesaj, Hollanda 'da sakallı biri otobüse bindiğinde bunun bir terörist saldırısı olabileceğini düşünerek insanlar otobüsten inebilir. Böyle bir fobi ve önyargı var. Bunu silmek için yapıldı bu film. Bu mesajı iyi anlamak lazım. İslamofobia karşıtı bir film yani. Hollandalıların korktukları şeyleri Hollandalıların da birbirlerine yapabileceklerini gösteren bir film.

Wesley Sneijder 'le nasıl tanıştınız? Kim kimi tavladı?

Tabii ki Wesley beni. O, bekâr olduğu dönemde aşk hayatı medya tarafından sürekli takip edilen biriydi. Gazeteciler ona devamlı neden birlikte olduğu birinin olmadığını soruyordu. Bir gün “Aslında birlikte olmak istediğim biri var. Aklımda ama ona ulaşamıyorum” diyor. Paparazziler “Kim o? Biz sizi bir araya getirelim” diye sorunca da, Wesley, “Yolanthe” diyor.

Paparazziler de “Biz size onun telefon numarasını veririz ararsınız. Ama bir araya gelirseniz ilk fotoğraflarınızı biz çekelim” diyorlar. Wesley de bana mesaj atıyor. Ben önce şaşırdım, bana mesaj atmasına anlam veremedim. Numaramı nereden bulduğunu sordum, o da “Benimle konuşmaya devam edersen nereden bulduğumu söylerim” dedi. Böyle 3 ay boyunca devamlı aradı ve mesaj attı. 3 ay sonra buluştuk ve birbirimizden hoşlanmaya başladık.