Malavi Devlet Başkanı Madonna'ya Çattı

Ünlü şarkıcı Madonna'ya, geçen hafta ziyaret ettiği Malavi'den ağır eleştiriler geldi.

2006 yılında Malavi'den iki çocuğu evlat edinen ve bir sivil toplum örgütüne yetimhane yaptırmak için 1 milyon dolarlık bağışta bulunan Madonna, geçen hafta bu ülkeye gitmişti.

Ünlü şarkıcı, Malavi'den ayrılırken havaalanında sıraya girmek zorunda bırakılmasına ve güvenlik görevlilerinin üstünü aramak istemesine tepki göstermişti.

Ziyaret sona erdi ve Malavi hükümetinden bir açıklama geldi: Ayrıcalıklı muamele görmek için ününü ve parasını kullanıyor.

Madonna'ya yönelik sert eleştiriler içeren açıklamayı, Devlet Başkanı Joyce Banda yaptı. Ünlü şarkıcının ayrıcalıklı muamele görmek için hükümet yetkililerine baskı yaptığını belirten Banda, Madonna'nın, iddia ettiği gibi Malavi'de 10 okul yaptırmadığını, sadece var olan okullara birkaç derslik eklettirdiğini söyledi.

HANİ 10 OKUL NEREDE?

Banda, 'Madonna, dünyaca ünlü bir şarkıcı olabilir ancak bu, ona ayrıcalık yapılacağı anlamına gelmez. Ayrıca yaptırdığını iddia ettiği 10 okul hani nerede. Sadece var olan okullara birkaç derslik eklettirdi. Hatta bazı okullarda ek sınıf bile yaptırmadı. Zaten olanları yeniletti. İki çocuk evlat edindi diye el pençe divan durmamızı bekleyen Madonna'nın açıklamaları, Malavi halkına karşı bir hakarettir. Hiç kimse, halkımızı kullanarak dünyaya böyle yalanlar söyleyemez. '

Madonna'nın temsilcisi ise Banda'nın, kızkardeşi Anjimile Mtila-Oponyo'nun, ünlü şarkıcının 'Raising Malawi' adlı örgütünün yöneticiliğinden kovulduğu için tepki gösterdiğini ileri sürdü.