Dorsay Şahan'ı Recep İvedik'ten vurdu!

Emek sineması için Sabah'tan istifa eden Atilla Dorsay “Benim adımı bilmiyorsan zaten sinema yazarlığını bırak” diyen Şahan Gökbakar'a A Haber'de canlı yayında yanıt verdi...

Atilla Dorsay 'ın gazetedeki köşesini bırakmasıyla ilgili sevincini göstermekten çekinmeyen komedyen Şahan Gökbakar'a ustanın cevabı gecikmedi.

A Haber'de konuşan Dorsay, ' 'Benim adımı hatırlamıyorsa adeta defolsun gitsin ' diyor. Bunu ona yakıştıramadım. Sanatçılar kaba olmamalı.” dedi.

“BANA ADETA DEFOLSUN GİTSİN DİYOR, YAKIŞTIRAMADIM!”

“Şahan Gökbakar 'ın adını tabii ki biliyorum, ama Ayşe Arman 'la yine böyle bir heyecan içinde o söyleşiyi yaptık. Birden bire Şahan 'ın adından önce Recep İvedik 'in adı aklıma geldi. Bununla aslında iftihar etmesi lazım. Bir oyuncunun adının perdede canlandırdığı karakterle anılması, kendi adından önce hatırlanması, bu büyük bir başarı demektir. Bugün tamam, Şahan 'ı herkes tanıyor ama Recep İvedik adı daha çok insanın gözünde bir şeyler canlandırıyor. Çünkü çok sağlam bir karakterdi. Ve ben onun filmlerine sempatiyle baktım. Ama o bana zalimce davranmış. 'Benim adımı hatırlamıyorsa adeta defolsun gitsin ' diyor. Bunu ona yakıştıramadım. Sanatçılar kaba olmamalı.”

Selin Ongun 'un “Şahan Gökbakar 'ın 'Yanında Kemal Sunal olsaydı, yanımda Şaban oturuyordu diye anlatır mıydı” sözlerinin hatırlatması üzerine Dorsay şu yanıtı verdi:

“KEMAL SUNAL 'I KİMSEYLE KIYASLAMAMAK GEREK”

“O başka bir şey… Şahan Gökbakar 'ın bir Recep İvedik karakteri var. Ancak Sunal, beyaz perdede düzinelerce karakter canlandırdı. Kemal Sunal adı Türk toplumu için dokunulmazlığı olan bir isim. Onu hiç kimseyle kıyaslamamak lazım. Söyleşide esnasında, neydi oyuncunun adı lafını kullandım. Sağolsun Ayşe Arman benim o tereddüdümü de yansıtmış. Yani ne diyeyim bunun üstüne, bilemiyorum…”

“Buradaki atışma aslında gişe filmi sanat filmi atışması mı?” sorulması üzerine Dorsay şu karşılığı verdi:

“Tabii o atışma var ama ben kendimi her zaman bu atışmanın dışında gördüm. Çünkü ben gişe filmi denen popüler sinemaya da çok hevesli bir eleştirmenim. Bunu herkes bilir. Popüler olan işlere hiçbir zaman küçümseyen bir gözle bakmadım.”

“BELKİ BİLİNÇALTIMDA BAŞBAKAN 'IN ŞAHAN 'LA KONUŞMASINI KISKANDIM”


Selin Ongun 'un “Başbakan 'ın sizden ziyade Şahan Gökbakar 'la ilgilenmesine bir kinaye miydi sözleriniz?” sorusu üzerine Dorsay şu yanıtı verdi:

“Hayır, o bir tespitti. Başbakan da bir sinema izleyicisidir. Şahan Gökbakar 'ı yani Recep İvedik karakterini belki çok seviyordu. Benimle onu yan yana görünce, onunla konuşmayı tercih etti. Bu çok doğal bir davranış. Ve beyaz perde oyuncuları herkes için etkileyicidir. Ben katiyen bir sitemde bulunmadım. Saklı bir sitem yok orada. Ama belki bilinçaltımda var, o kadarını bilemiyorum. Gerçekten olmuş bir olayı hatırladım ve bir tespit yaptım. Şahan 'ın davranışı ise (tweetlerini kast ediyor) orada Şahan Gökbakar davranışından çok Recep İvedik davranışı, darılmasın. Benim adımı bilmiyorsan zaten sinema yazarlığını bırak baba, sözleri tam Recep İvedik 'e yakışan bir laf.

ŞAHAN GÖKBAKAR ATİLLA DORSAY İÇİN NE DEMİŞTİ?

Şahan Gökbakar, Atilla Dorsay 'a yönelik olarak sosyal medyada şu mesajları paylaşmıştı:

“Sen zaten benim adımı hala bilmiyorsan sinema yazarlığını bırak baba. Sayın Başbakan 'ın benimle sohbetini kıskanan ve bana Recep İvedik diyerek aklınca aşağılayan, Atilla Dorsay 'ın köşesini bırakması mükemmel olmuş!”

Atilla Dorsay, “Emek yoksa ben de yokum” dedikten sonra, Emek Sineması 'na kazma vurulduğu gün Sabah gazetesindeki yazılarını noktalamıştı.