Çağla Şikel: İçime kapanıyorum

Ünlü ve birden fazla çocuğu olan anneler evde nasıl iletişim kurduklarını anlattı

Magazin dünyasında birden fazla çocuk sahibi olan annelerin sayısı oldukça fazla. Ünlü annelerin de büyük çoğunluğu, ilk çocuklarının kendilerinden sonra gelen kardeşlerini kıskandığını söylüyorlar. Bir kısmı pedagoga danışarak durumu çözmüş, bir kısmı ise kendi uyguladığı geleneksel yöntemlerle. İşte ünlü anneler ve ilk çocuklarının kıskançlıklarıyla başa çıkma yöntemleri!

DEMET KUTLUAY

'İlk zamanlar çok kıskanıyordu '

Basketbolcu İbrahim Kutluay ile evli olan Demet Kutluay 'ın bu evlilikten İrem (7) ve Ömer (4) adlarında iki çocuğu var. İrem 'in anne ve babasına çok düşkün bir çocuk olduğunu söyleyen Demet Kutluay, Ömer 'in doğumuyla beraber dengelerin biraz değiştiğini söylüyor. Kutluay, küçük oğlu Ömer 'in doğumuyla İrem 'deki değişimleri şöyle anlatıyor: “İlk zamanlar kardeşini çok kıskanıyordu. Ben emzirirken bile tepki veriyordu. Ama bu da tabii ki İrem 'in bize olan düşkünlüğünden dolayı böyle oldu. Bu bir şımarıklık değil. Biz o dönemi sağlıklı atlatabilmek için pedagogdan yardım aldık. Zamanla da geçti zaten.”

Ebru Şallı TAN

'Pedagogdan yardım aldım '


İş adamı Harun Tan ile olan evliliğinden Beren (9) ve Pars (2) isimlerinde iki oğlu olan Ebru Şallı Tan, Pars ilk doğduğu zaman Beren 'in kardeşini çok kıskandığını söylüyor. Şallı büyük oğlu Beren 'in o dönemki hallerini şöyle anlatıyor: “Hiç tahmin etmezdim ama Beren kardeşini çok kıskandı. Bunu belli etmemek için de kendisiyle savaş verdi. 'Beni mi, onu mu seviyorsunuz? ' diye soruyordu. Daha çok bana eziyet ediyordu. Beni üzeceğini bildiği şeyler yapıyor; yemeğini yere döküyor ve 'Aa döküldü ' diyordu. O dönem onu ihmal etmemeye çalıştım. Derslerine yardım ettim, her şeyiyle ilgilenmeye çalıştım. Bu konuda pedagog yardımı da aldım.”

GÜLBEN ERGEN

'İkizleri Atlas uyuduğunda sevebiliyordum '


Mustafa Erdoğan ile sekiz yıl evli kalan şarkıcı Gülben Ergen 'in bu evlilikten Atlas (6), Ares (3) ve Güney (3) adlarında üç oğlu oldu. İkizler Ares ve Güney doğduktan sonra Atlas 'ın bu durumu çok da iyi karşılamadığını söyleyen Ergen, şu yorumu yaptı: “İkizler doğduktan sonra büyük oğlum Atlas kıskançlık krizleri geçirdi. Şaşırtıcı kıskançlıklar yapmaya başlamıştı. O dönem kendince bunalıma girdi. O sevinsin diye baş başa Disneyland 'a gitmiştik. Sürekli beraber yattık, ikizlerimi de ancak Atlas yattıktan sonra sevebildim.”

AYŞE KUCUROĞLU

'İyi bir hakem olmak her şeyi çözer '


İşletmeci Ayşe Kucuroğlu, magazin dünyasının en çok çocuk doğuran annelerinden. Ayşe Kucuroğlu 'nun Suna (8), Kemal (6), Osman (4), Cenk (2) ve Selma (10 aylık) adlarında beş çocuğu var. Kucuroğlu, diğer çocukların doğumundan sonra ilk çocuğu Suna 'nın, bu durumdan çok etkilenmediğini söylüyor: “Suna 'dan sonra gelen çocuklar erkek olduğu için, Suna hep evin prensesi gibiydi, biz de ona öyle davrandık. O yüzden hiç problem yaşamadık. Bir pedagogdan da yardım almadım, tamamen geleneksel yöntemlerle durumu çözdüm. Çünkü çocuklarımın hepsine eşit davrandım. Bence iyi bir hakem olmak her şeyi çözer.”

ÇAĞLA ŞİKEL

'İçime kapanıyorum '


Ünlü manken Çağla Şıkel 'in, şarkıcı Emre Altuğ ile beş yıldır mutlu bir evliliği var. Çiftin bu evlilikten Kuzey (4) ve Uzay (1) isimlerinde iki çocuğu var.

Şıkel, Kuzey 'in, küçük kardeşi Uzay 'ı doğduğu ilk andan itibaren çok kıskandığını söylüyor. Ünlü manken, bu konuda şöyle konuşuyor: “Kuzey kardeşini çok kıskanıyor ve nasıl davranacağımı bilemiyorum. Bu yüzden içime kapanıyorum. Kuzey 'in kendisini kötü hissetmemesi için mümkün mertebe birlikte geçireceğimiz özel alanlar yaratıyorum.”