Ünlü oyuncu kanseri böyle yendi

Bugün 'Dünya Kanser Günü'. Kanseri yenen ünlülerden Oyuncu Asuman Dabak, "Bu yaşta bu hastalığa yakalandığım için şükrettim" diyor.

Star TV ekranlarında yayınlanan Melek programının bugünkü konuğu Pis Yedili dizisinin oyuncularından Asuman Dabak'tı. Ünlü oyuncu bundan 4 yıl önce ara kanama şikayetiyle jinekoloğuna gitiğinde rahim kanseri çıkmış ve kendisine 6 ay ömür biçilmişti. Dabak, yaşadığı bu zor günleri canlı yayında anlatırken, önemli tavsiyelerde de bulundu.

Kadınlara '30 yaşınızdan sonra tetkiklerinizi düzenli olarak yaptırın ' tavsiyesinde bulunan Dabak, 'Erken teşhis hayat kurtarıyor. Bunu kabul etmek lazım ' dedi. Kendisinin ise tetkiklerini yaptırmadığını itiraf eden ünlü oyuncu, 'O tarihten 1,5 yıl önce test yaptırmıştım. Maalesef bu meretin bir kuluçka dönemi var. 10 yıl hatta 15 yıl kadar öncesinde yerleşen bir virüs orada sessiz sedasız çoğalabiliyor ve 10 yıl boyunca siz bunu farketmeyebilirsiniz ' diye konuştu.

'HAYATIMIN ORTASINA BİR FÜNYE DÜŞTÜ VE PARÇA PARÇA DAĞILDIM '

Dabak, 'Benimki fazla ilerlemişti. Ufak tefek beliritilerim vardı; ara ara kanamalar, sancılar hissediyordum ama hiç konduramadım kendime. Doktora gittiğimde adamcağız suratının şekli değişti. Hayatınıza birden bir bomba düşüyor. Tiyatro turnelerim vardı ve hayatımdaki her şey durdu. Hayatımın ortasına bir fünye düştü ve siz parça parça dağılıyorsunuz. Ama hiç bir zaman yaşamdan vazgeçememek gerekiyor. Herkesin başına gelebiliyor çünkü ' ifadelerini kullandı.

'SEVDİĞİM ADAMDAN AYRILMAK İSTEDİM '

Bu hastalıkla birlikte 16 yaşından beri çok sevdiği adamdan vazgeçmeye kalkan Dabak, 'Onun hayatı üzerine bencil olmamaktır sevmek. Ama bu konuda bana çok destek verdi. O yüzden sevdiğiniz insanın hayatını da önemsemek durumundasınız. Ben hastayım bana kalsın demek benim dünya görüşümde yok. Ama o gitmedi yanımdan ' şeklinde konuştu.

'BU HASTALIĞA YAKALANDIĞIM İÇİN ŞÜKRETTİM '


'Ben hep şükrettim Allah'a beni bu yaşta bu sınava soktuğu için ' diyen başarılı oyuncu, 'Çünkü o zamana kadar egolarımız yukarıda. Ekonomi daha ön planda. Bir anda her şey değişiyor. Geriye ne kalmıştı biliyor musunuz? Ben bir daha kiraz mevsimini görebilecek miyim dedim. Evmiş, arabaymış, yatmış her şey sıfırlanıyor. O yüzden hep şükrettim ' dedi. BEYAZ GAZETE