Bu Kadar Tesadüf Olur Mu?

Ölümü hep gecikmelerde kaldı. Önce Adli Tıp raporu geç açıklandı. Şimdi mahkeme başkanı hastalandı.

Şen kahkahaları ile hafızalara kazındı. Ekrandaki halleri ile her evin kızıydı. Ama 2 Şubat 2011 günü polis telsizlerinden gelen bir haber, tüm Türkiye'yi ağlattı. Ünlü oyuncu ve sunucu Defne Joy Foster, sabaha karşı bir evde aniden hayatını kaybetti. Türkiye Defne'ye ağlarken, ölümle ilgili ortaya çıkan bilgiler herkesi şok etti.

Zira evli ve 1 çocuk annesi genç kadın, ünlü gazeteci Ahmet Altan'ın oğlu Kerem Altan'ın Kadıköy'deki evinde ölü bulundu. Defne geride dünyalar tatlısı bir evlat bıraktı, son yolculuğuna uğurlandı. Ailesi ise ölümün peşini bırakmadı. Ancak mahkeme, Kerem Altan hakkında takipsizlik kararı verdi. Bu karar Defne'nin ailesi tarafından temyiz için Yargıtay'a götürüldü.

Yargıtay kararı bozdu ve Kerem Altan'ın yeniden yargılanmasına hükmetti. Bunun üzerine dosya tekrar Kadıköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Altan hakkında, 'ihmal ve tedbirsizlik nedeniyle ölüme sebebiyet verme ' suçundan 3 yıl hapis istemiyle dava açıldı. İşte dün o dava başlayacaktı. Ancak Kadıköy 7. Asliye Ceza Mahkemesi Başkanı, aniden rahatsızlandı. Bunun üzerine davaya başka bir hakim bakmak zorunda kaldı.

Genç kadının ölümünden sonra gözler Adli Tıp Kurumu'na çevrildi. Ancak beklenen rapor bir türlü gelmedi. 1.5 ay sonra açıklanan raporda ise genç kadının astıma bağlı olarak öldüğü kaydedildi.

Altan ifadesinde 'Evimde ona votka ikram ettim. Bir yudum aldıktan sonra da fenalaştı. Hastaneye götürmek istedim ancak taşıyamadım. İlaç kullandığını bilmiyordum ' dedi.