Siyasetçi olmak istiyorum

"Gurbette Aşk" dizisiyle ekranlara gelen Wilma Elles, "Siyaset ilgimi çekiyor. Daha önce Alman Büyükelçiliği ile birkaç projede çalıştım. İleriki dönemlerde siyaset yapmak isterim" dedi.

Başrollerini Cezmi Baskın, Wilma Elles ve Müge Boz 'un paylaştığı, yönetmenliğini Hamdi Alkan 'ın üstlendiği 'Gurbette Aşk ' isimli dizi TRT 1 'de izleyicisiyle buluştu. Yıllar önce Türkiye 'den Almanya 'ya göçmüş bir Türk ailesinin hikayesinin anlatıldığı dizide 'Öyle Bir Geçer Zaman ki ' dizisinin 'Carolin 'i Wilma Elles de, 'Helga ' karakteriyle karşımıza çıkıyor. Köln 'de Türk mahallesinde yaşayan bir Alman 'ı canlandıan Wilma Elles, hem dizi hem de özel hayatıyla ilgili bilinmeyenleri STAR 'a anlattı...

-Dizide oynadığınız 'Helga ' karakterinden biraz bahseder misiniz?
Helga adında bir karakteri canladırıyorum. Ben zaten Köln doğumluyum. Şimdi burası Türk mahallesi ama bana çok yakın geliyor. Senaryo okurken yaşadıklarım gördüklerim hep aklıma geldi. Sanki benim hikayem gibi. Asıl eğlence benim için şimdi başladı diyebilirim.

-Projeyi neden kabul ettiniz?
Kendimi içinde gördüm bir de gülmek istediğim için galiba. Çünkü biliyosunuz diğer dizide çok ağlamıştım şimdi gülme zamanı. Arkadaşlık ve çatışmalar başlayacak. Türk mahallesinde Köln 'e bekliyoruz sizi. Çok farklı bir dizi. Çok tatlı, çok komik bir hayatı yansıtacak. Bence bu dizi Avrupa 'da da birçok ülkede izlenecek. Türkiye 'de yurtdışında akrabaları olanlar kendinden çok şey bulacakları bir dizi olacak.

-Sizi her gün bir etkinlikte görüyoruz, hepsine nasıl yetişiyorsunuz?
Babadan kalma bu hareketlilik, çalışma. İşimi çok seviyorum. Her gün set olabilir, her gün bir yerlere koşuşturabilirim çünkü ben çalışırken mutlu oluyorum, eğleniyorum.

-Peki burada, İstanbul 'da yaşamaya alıştınız mı?
Hemen alıştım. Zaten çok seviyorum, burada olmaktan çok mutluyum. Türkiye-Almanya çok uyumlu zaten. Avrupa 'da yaşayan birçok Türk, her geçen gün kanıtlıyorlar. Gerçekten çok güzel bir ilişki var.

-Türk yemekleriyle aranız nasıl, siz de yemek yapar mısınız?
Türk yemeklerini çok seviyorum. Öğrenmeye de başladım zaten. Bu konuda bana yardım eden öğreten bir arkadaşım var. Patlıcan salatasını çok güzel yapıyorum şimdilik. Ama bunların da devamı gelecek...

-Siyaset ve İslam Bilimleri Tiyatro bölümünde okunuduz. Siyasete girmeyi düşündünüz mü?
Okul bitti, iyi dereceyle mezun oldum. Daha önce Alman Büyükelçiliği ile birkaç projede beraber çalıştık. Siyaset ilgimi çok çekiyor. Her yerde siyaset var ve önemli, herkesi ilgilendiren bir konu. İleriki dönemlerde içinde olmak isterim.

-İlişkiniz ile ilgili çıkan haberler için neler söylemek istersiniz?
Yok, hiçbiri gerçek değil. Kerem çok başarılı bir iş adamı. Bu ilişkiye ve ona çok saygı duyuyorum. Akıllı bir insan, yanımda olduğu için bana çok yardım ediyor. Evlilik içinde inşallah kısmet diyebilirim.