'Korkma Babacığım İntihar Etmem'

Harun Kolçak; "Canına kıymasından korkuyorum" diyen babası Eşref Kolçak'la ilgili konuştu.

90'lı yıllarda çıkardığı'Gir Kanıma'albümü ile müzik piyasasına giriş yapan Harun Kolçak, şimdilerde ilk rock albümünü çıkarmanın heyecanını yaşıyor.

2010 yılında annesi Özcan Kolçak'ı kaybettikten sonra ağır despesyona giren ve daha sonra kanser hastası olan ünlü sanatçı, sıkıntılı günleri geride bıraktı. Babası Eşref Kolçak'ın maddi sıkıntılarından dolayı "Oğlumun canına kıymasından korkuyorum" dediği Harun Kolçak ile Bahçeşehir'deki evinde bir araya geldim. Kolçak; hem babasıyla ilişkisini, hem de yeni projelerini anlattı.

ARTIK ROCK SÖYLEYECEĞİM

Rock müziği çok seviyorsunuz ama pop müzikte kariyer yaptınız; neden?

Arkamda Onno Tunç gibi bir müzisyen olmasaydı asla pop albümü yapmazdım.'Gir Kanıma'isimli ilk albümüm piyasaya çıktığında yolda yürümeye utanıyordum. 90'lı yıllarda pop müziğin kalitesi yüksekti. Ancak Onno Tunç'un ölümünden sonra, Garo Mafyan ve Özdemir Erdoğan gibi isimler de piyasadan uzaklaşınca pop müziğin çıtası aşağı indi. Ben de bu sektöre uyum sağlayamadım. 2010 yılında annemi kaybedince kendimle hesaplaşmaya başladım.

Yeni projenizi anlatır mısınız?

Öncelikle Harun Kolçak artık rock okuyacak. Ayrıca bir'best of'projem var. En büyük destekçim de Okan Bayülgen. 10 Aralık'ta Jolly Joker'de Okan'ın da katılacağı bir konser vereceğim. İskender Paydaş ise konuk olarak katılacak.

İKİ AY İLAÇ TEDAVİSİ GÖRDÜM

Babanız Eşref Kolçak, annenizi kaybettikten ve yaşadığınız sıkıntılarden sonra toparlanamadığınızı söyledi. O süreçte neler yaşadınız?

Annem; benim için büyük bir aşk, sevgi ve fedakarlık örneğiydi. Beni bunaltacak kadar severdi. Onu kaybettiğim gün büyük bir depresyona girdim. Onun ölümünden sonra Psikiyatr Mansur Beyazyürek bana çok yardımcı oldu ve iki ay ilaç tedavisi uyguladı. Sonra kanser olduğumu öğrendim. Babam beni iyileştirmek için tek başına çabaladı; evini ipotek ettirdi.

Eşref Bey, maddi ve manevi sıkıntılarınız yüzünden canınıza kıymanızdan korktuğunu söyledi. Ruh haliniz şimdi nasıl?

İntihar etmeyi düşünmüyorum. Babam; annemin vefatından sonra, onun rolünü üstlendi ve bana anneymiş gibi davranmaya başladı. Annemin evhamlı halleri ona da bulaşmış; benim üzerime titriyor.

Maddi sıkıntılarınız devam ediyor mu?

Radyoterapi gördüğüm için çalışmam yasaktı. Ondan sonraki süreç de dinlenerek geçti. Neticede şükürler olsun aç değilim, açıkta değilim; başımı sokacak bir evim var.

ANNEMİN RUHU BABAMIN İÇİNDE

Babanız, en büyük üzüntüsünün jübile yapamamak olduğunu belirtmişti.

Maalesef ama merak etmeyin; inşallah babama bir jübile hazırlayacağım. Ona bu mutluluğu yaşatmak istiyorum.

Babanızın sıkıntılarını biliyor muydunuz? Neden birlikte yaşamayı teklif etmediniz?

Annemin ruhu babamın içine girdi sanki! Sürekli bir kuruntu hali içinde. Çok büyük bunalımlara girdim ama çok şükür toparlandım. Babama yanıma gelmesi için çok ısrar ettim ama gelmedi. "İstanbul beni yoruyor. Ben inatçı bir adamım; huzursuz oluruz" dedi.