Türk Kızı ABD'de Başrol Oynuyor

Türk kızı Melis Aker, ABD'de sahnelenen 'Afganistan'da Aşk' oyununda başrole seçildi.

ABD'de tiyatro okuyan Melis Aker, mezun olur olmaz başkent Washington'ın en prestijli tiyatro salonlarından Arena'da sahnelenen'Afganistan'da Aşk'oyununda başrole seçildi. 22 yaşındaki Aker, oyunda ABD'li siyah bir hiphop'çıyla aşk yaşayan femnist bir Afgan kızı canlandırıyor.

Afganistan'daki Amerikan askerlerinin bulunduğu Bagram Üssü'ne askerler için konser vermeye giden ABD'li bir hiphop sanatçısı, burada tercümanlık yapan bir Afgan kızıyla tanışır. İkisi bir süre sonra yakınlaşırlar. Ve seyirci, Amerikalı erkekle Afgan kız arasında maceralı bir aşk izlemeye başlar. İşte üniversiteden yeni mezun olduktan sonra şans eseri gördüğü seçmelere katılıp başroldeki Roya adlı o kızı oynaması için seçilen Melis Aker'in (22) öyküsü de en az bu oyun kadar ilgi çekici.

ŞANSINI DENEDİ

Ankara'da büyüyen Aker, Bilkent Üniversitesi'nde hazırlık okuduktan sonra tiyatro eğitimi için Boston'daki Tufts Üniversitesi'ne gidiyor. Washington'ın en ünlü tiyatro salonlarından Arena'da ilk temsili perşembe yapılan oyundaki rolün seçmelerine de New York'ta katılıyor. Şansını denemek için...

AŞK MI, AFGANİSTAN MI?

Aker, Roya karakterinin kendisi için anlamlı olduğunu söyledi. Afganistan'da uygulanan'bacha posh'geleneğine göre, erkek çocuğu olmayan ailenin ergenlik yıllarına kadar erkek olarak yetiştirilmiş kızı olan Roya, büyüdüğünde kadın haklarına duyarlı bir feministe dönüşüyor. Aynı zamanda ülkesine aşık bir aktivist oluyor. Oyunun sonunda ise ülkesi ve aşkı arasında bir tercih yapmak zorunda kalıyor.