Mahkemede Birbirlerine Girdiler

Oyuncu Şahnaz Çakıralp’in boşanma davası süren eşi Prof. Dr. Murat Öncel’e bir televizyon programında hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın 2.duruşması görüldü.

Murat Öncel, 'Çakıralp 'in sözleri şöhretimi, onurumu, haysiyetimi son derece rahatsız etmiştir ' diye konuştu. Duruşma sırasında sık sık söz almak için tartışan Çakıralp ile Öncel, hakim tarafından uyarıldı.

Oyuncu Şahnaz Çakıralp 'in boşanma davası süren eşi Prof. Dr.Murat Öncel 'e hakaret ettiği iddiasıyla açılan davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 12. Sulh Ceza Mahkemesi 'nde görülen duruşmaya sanık Şahnaz Çakıralp, davacı Murat Öncel ile tarafların avukatları katıldı. Çağlayan 'daki İstanbul Adalet Sarayı 'nda görülen davanın 2. duruşmasında söz alan Murat Öncel 'in avukatı Rahmi Çelik, Çakıralp 'in basın yolu ile müvekkili hakkında karalama kampanyası başlattığını iddia ederek, 'Dava konusu olan program da karalama kampanyasından biridir. Amacı, devam etmekte olan boşanma davasında müvekkilimden 10 milyon TL tazminat almaktır. Bu nedenle müvekkilimin hasta olduğunu, profesörlüğünün çakma olduğunu iddia ederek toplumdaki itibarını zedelemiştir ' dedi.

'ÇAKMA PROFESÖR DİYEREK TOPLUM NEZNİNDE BENİ AŞAĞILADI '

Davacı Murat Öncel 30 yıllık hekim olduğunu belirterek, şunları söyledi:

'25 yıllık göz doktoruyum. 20 yıllık öğretim görevlisiyim. Profesör olmadığım yönündeki iddia şöhretimi, onurumu, haysiyetimi son derece rahatsız etmiştir. Avukatı da hala profesör olmadığımı iddia ediyor. YÖK 'ten gelen yazıda 'profesör değildir ' demiyor. Profesörlük rektörlükler tarafından verilir. Beni en çok yıpratan ise maddi ve manevi şekilde zarara uğratan kişinin eşimin bunu söylüyor olmasıdır. Çakma profesör, diyerek toplum nezdinde beni aşağıladı, hasta kaybı yaşadım. Benim mesleğim hasta-doktor-güven ilişkisine dayanır, hastalarım profesör olduğumu gösteren belge görmek istiyor, ailem 'bizi kandırdın ' diyor, birçok hastam ameliyat olmak istemiyor. Hem ruhen hem de madden çok büyük kayba uğradım. '

Çakıralp 'in kendisine yönelik 'hastalıklı ' dediği iddialarına karşı bir üniversitenin hastanesinden hasta olmadığına dair rapor aldığını ifade eden Prof. Dr. Öncel, 'Hasta doktor ilişkisi karşılıklı güvene dayanır. Bu söylenen sözler aniden söylenmiş sözler değildir ' dedi. Ailesinin dahi kendisine inanmadığını söyleyen Öncel, 'Fevkalade mağdur durumdayım. Hastalarım muayenehaneye geliyor, 'sen profesör değilmişsin ' diyerek profesör olduğuma dair belgeyi görmek istiyorlar. Kongrelere gidemiyorum. Ameliyat olacak hastalarım ameliyattan vazgeçtiler ' diye konuştu.

'HEP ÜNLÜ OLMAK AMACINDA '

Öncel 'in savunmasından sonra söz alan Çakıralp 'in avukatı Enver Alcan, dava konusunun Çakıralp 'in televizyon yayınındaki konuşmalarının olduğunu belirterek, 'Müvekkilim yayındaki sözleri ile boşanma davasındaki karşılıklı iddiaları özetlemiştir. Boşanma davasındaki iddia ve savunmaların yayınlanmasının suç olmaması gerekmektedir ' şeklinde konuştu.

Avukatının ardından söz alan Çakıralp ise, 'Bu insan birçok ameliyat olarak yüzünü değiştirmiş, takma sakal, saç gibi birçok müdahale yaptırmıştır. Kendisi hep ünlü olmak amacında. Biz ayrıldıktan sonra, dava konusu olan programa kadar bir karalama kampanyası yürütüldü. Hiç ağzımdan çıkmayan sözler gazetelere ben söylemişim gibi yazdırıldı. En sonunda ölümle tehdit ettiğimi yazdırdılar. Ben de 16 yıllık bir sanatçı ve CHP Meclis Üyesi bir kişi olarak cevap verme isteği duydum ve onun için üzülüyorum. Kendisi ruhen hasta, 'marfen hastası ' dedim. Marfen hastalığı şizofren kökenli bir hastalık. 2 psikoloğu var, biri ile mahkemelik. 'Ben ona üzülüyorum ' dedim ' ifadelerini kullandı.

Mahkemede söz almak için sık sık tartışan Öncel ve Çakıralp, hakim tarafından uyarıldı. Duruşma ertelendi.

ÇAKIRALP 'İN 2 YIL 8 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Bir televizyon programında boşanma davası süren eşi Murat Öncel hakkında, 'Tümü ile bir kurguyla yaşıyor ve o bir şeyleri kurguluyor ve onu da böyle bir plan halinde sonra yapıyor. O kadar hastalıklı bir durum ki; tedavi olması gerekiyor. Ama işte karşınızdaki adam normal olmayınca ne yapacaksınız ' sözleri sarfederek basın ve yayın yoluyla hakaret ettiği iddiasıyla Şahnaz Çakıralp 'in 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle cezalandırılması isteniyor.