Her İnsan Gibi Güzel Yaşlanmak İstiyorum

Sunucu Gül Gölge Saygı, her insan gibi güzel yaşlanmak istediğini söylüyor: İyi ve güzel yaş almanın en kolay yolu; insanın kendisini sevmesinden geçiyor. Bence pozitif ve mutlu insanların yaşlılığı da çok farklı oluyor

İki erkek çocuğu dünyaya getirdikten sonra ekranlardan uzak kalan sunucu Gül Gölge Saygı, her zaman güzelliğiyle dikkat çekmeyi başarıyor. İyi bir genetiğe sahip olduğu için kendisini şanslı gören Saygı; güzellik anlayışını ve bakım sırlarını New Beauty dergisinden Şah Yaycı'ya anlattı...

Formunuzu nasıl koruyorsunuz? Herhangi bir spor yapıyor musunuz?
Sporsuz bir hayat düşünemiyorum. Bu biraz da yaşam şeklinize bağlı; bunu çocuklara da küçük yaşlardan itibaren aşılamak gerekiyor diye düşünüyorum. Ben atletizm ve binicilik yaptım. 10 sene önce ciddi bir at kazası geçirmeme rağmen, çok sevdiğim için hâlâ at binmeye devam ediyorum. Bunun yanında kardiyo ve pilates de yapıyorum. Açık hava yürüyüşlerini de çok seviyorum.

ÇOK MAKYAJ YAPAN BİRİ DEĞİLİM

İyi yaş almak için güzel görünmenin dışında sizin için önemli olan nedir? Kendinizi korumaya alırken başvurduğunuz tüyolarınız var mı?
İyi yaş almanın en kolay yolu; insanın kendisini sevmesinden geçiyor. Pozitif ve mutlu insanların yaşlılığının da farklı olduğunu düşünüyorum. Çok makyaj yapan biri değilim ancak mutlaka cildimi temizleyip yatıyorum. Gece ve gündüz kremlerimi ayrı kullanıyorum. En önemlisi, kendimi içten beslemeye gayret ediyorum. Bunun yanına spor da eklenince, kendime karşı olan sorumluluklarımı yerine getirmiş oluyorum.

Nasıl yaşlanmak istersiniz?
Tabii ki her insan gibi güzel yaşlanmak istiyorum. Bunun genetikle de ilgili olduğunu düşünüyorum. O konuda şanslı görüyorum kendimi. Ama en önemlisi dediğim gibi mutlu yaşlanmak.

Gül Gölge torunlarıyla ne yapmak ister, nasıl babaanne olmayı hayal eder?
Bir an duyunca ne kadar garip geldi; babaanne... Şımartırım torunlarımı herhalde ben de...

GECE HAYATIM YOKTUR

Güzelliğinizi muhafaza etmek için neler yapıyorsunuz?
Kalbimi iyi tutuyorum, sağlıklı besleniyorum ve uyku saatlerime dikkat ediyorum. Gece hayatım olmadığı için sigara dumanına maruz kalmıyorum.

Güzellik felsefeniz ve bu konuda hayata bakışınızı nasıl açıklarsınız?
Herkesin bildiği, benim annemin de küçüklüğümde sıkça söylediği bir söz vardır; 'Güzelliğine güvenme bir sivilce yeter, parana güvenme bir kıvılcım yeter.' Ben de çok inanıyorum bu sözün gerçekliğine. Tabii ki herkes güzel olmak ister ama hayatta çok daha önemli şeyler var diye düşünüyorum.

Sürekli güzelliğinizle anılmak sizi rahatsız ediyor mu? Hangi yönünüzün öncelikle bilinmesini isterdiniz?
Tabii ki her hanım gibi benim de hoşuma gidiyor ama gerçekten ben hiçbir zaman bunu bir öncelik olarak görmedim. Bunun kesinlikle çocukluktan geldiğini düşünüyorum. Genç yaşta kaşlarını alan, makyaj yapan bir genç kız olmadım hiç.

HERKESİN GÜZEL BİR RİMELİ OLMALI

Makyaj yaparken sizin için vazgeçilmez olan nedir?
Zaman zaman değişiyor. Bazen sadece'siyah göz kalemi' ruhunda oluyorum. Bazen şeftali rengi bir allık, bazen de sadece kırmızı ruj sürüyorum. Ama her kadının iyi bir gözaltı kapatıcısı, güzel bir rimeli ve ihtiyacı varsa tenine uygun bir fondöteni olmalı.

Ruh halinize göre güzellik yansımanız değişir mi yoksa hep aynı stili mi tercih edersiniz?
Tam da bahsettiğim gibi kesinlikle değişiyor. Kullandığım renkler, makyaj uygulamaları ve saç modelleri günlük halime göre değişiyor.

Saç bakımınız için neler yaparsınız?
Kuaförümde profesyonel bakım yaptırırım. Haftada iki gün ise evde sülfatsız şampuan ve saç kremi kullanıyorum. Banyodan sonra, eski alışkanlık, saçlarımı kurutmam.

Makyajda olmazsa olmazınız nedir?
Doğru allık ve göz kalemi.

Dünyada en çok kimi güzel buluyorsunuz?
Lauren Hutton'ın hem gençliğini, hem orta yaş güzelliğini ve duruşunu beğenirim. Jane Birkin ve Gwyneth Paltrow da güzel bulduğum kadınlardan.

GÜNLÜK BESLENMEM

07.30 Kahvaltı Sabahları mutlaka kahvaltı ediyorum. Klasik kahvaltıyı çok seviyorum. Sabahöğle arası kuru kayısı ya da mevsimine göre meyve yiyorum.
12.30 Öğle yemeği Öğlenleri ızgara et yanına salata ve bol yoğurt tüketiyorum. Günde üç bardağı geçmeyecek şekilde yeşil çay içiyorum.
18.30 Akşam yemeği Akşamları da zeytinyağlı ve etli sebze yemeği yemeyi tercih ediyorum.