Ezgi Mola Nereden Nereye

TV ekranlarının en sevimli oyuncularından birini hiç böyle görmediniz.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın 'sıkı' kullanıcılarından biri olan Ezgi Mola, arkadaşlarıyla çıktığı tatilde çektirdiği mayolu fotoğrafını paylaştı. Bu fotoğraf son bir yıldır epey kilo veren Mola'nın geçirdiği değişimi de gözler önüne serdi. Biz de kilolu olarak tanıdığımız Mola'nın yıllar içindeki değişimini hatırlayalım istedik 1983 İstanbul doğumlu olan Ezgi Mola, 2000 yılında Akademi İstanbul'da sanat eğitimine başladı.

Henüz 18 yaşını bitirmeden Kartal Tibet'in yönettiği Karate Can dizisinde ilk televizyon deneyimini kazandı. Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ni kazandı ve 4 yıl eğitim aldı. Bu arada Aydoğan Temel 'den de 2 yıl tiyatro eğitimi aldı. Yine Aydoğan Temel 'in liderliğindeki bir tiyatro topluluğuyla Çürük Elma oyununda ilk sahne deneyimini yaşadı. Yine aynı yılın sonbahar aylarında safça bir kuaförü canlandırdığı Hırsız Polis dizisinin gördüğü büyük ilgi sonucu kitlelerce tanınmaya başladı.

2006 yılında çevrilen Hayatımın Kadınısın filmindeki rolüyle başarı kazandı. Bu filmde kişisel hedef olarak gördüğü Türkân Şoray ile karşılıklı oynama fırsatı yakaladığı gibi, kendini gösterebileceği bir rolü canlandırma şansı da buldu. Bu rolüyle 2007 yılında En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu dalında Sadri Alışık Ödülü sahibi oldu.

2008 yılında Uğur Yücel'in yönetmenliğinde Türkiye'de bir ilk olan Kolay Gelsin adlı doğaçlama sit-com denemesinde rol aldı, ama proje uzun ömürlü olmadı. Ezgi Mola, son bir yılda inanılmaz bir değişim de geçirdi.

Genellikle herkese tanıdık gelen 'komşu kızı ' diye nitelendirilecek karakterleri canlandıran Mola, hiç beklemediğ ibir anda incecik bir görünümle hayranlarının karşısına çıktı. Bunun sonucunda da kelimenin tam anlamıyla bambaşka biri oldu.. Ezgi Mola, şu sıralar Kötü Yol dizisinin setindeYakında onu dizideki Lenan rolüyle izleyeceğiz