Mono Festival Solar Beach'teydi!

Bu yıl ilki düzenlenen Pozitif Live’ın yepyeni festivaliMono Festival, 30 Haziran Cumartesi günü Solar Beach’te gerçekleşti.

Cumartesi günü saat 10.00 'da kapılarını açan festival, Pazar sabah 05.00 'e kadar 30 'a yakın yerli ve yabancı sanatçı ile müzikseverlerin karşısındaydı. Farklı müzik türlerini tek çatı altında birleştiren, müzik, sanat ve eğlencenin iç içe olduğu bu yenilikçi festival, 8500katılımcıya hem görsel hem de işitsel olarak çok farklı bir deneyim yaşattı.

Festivalin en ilgi çekici isimlerinden biri olan Gogol Bordello, punk 'ın çingene ateşini Solar Beach 'te yaşattı. İlgi çekici kostümleri ve yüksek enerjileriyle kalabalığı coşturan topluluk, izleyicileri New York 'un arka sokaklarına, göçmenlerin dünyasına götürdü. Kanadalı grup Metric ise alternatif duruşları ve güçlü performansları ile dinleyicileri hayran bıraktı.

Danimarkalı yetenek Oh Land 'in dinleyenlerle etkileşimi ve sempatik tavırları grubu Twitter Türkiye 'de trending topic olmalarını sağladı. Hayranlarının tüm duyularına hitap eden derin ve vurucu new wave grubu The Horrors seyircileri büyüleyici ve masalsı bir yolculuğa çıkarmayı başardı. Yerli gruplardan ana sahnede Türk punk/rock dehalarından biri olan Rashit ve The Ringo Jets müzikseverler ile birlikteydi. Mono Ana sahnenin muhteşem kapanışı yenilikçi ve post-modern duruşuyla New York 'lu deneysel grup Battles 'dan geldi. Grup, yaratıcı ve birbirinden ilginç video gösterileriyle festivalseverlere müzik ziyafetinin yanı sıra görsel bir şölen yaşattı.