Le Méridien İstanbul Etiler Muhteşem Bir Partiyle Açıldı

30 Ocak’tan itibaren konuklarını ağırlayan Le Méridien İstanbul Etiler, dün gerçekleştirilen sanat deneyimli bir partiyle açılışını kutladı.

Le Méridien markasının Türkiye 'deki ilk temsilcisi olan ve uzun zamandır merakla beklenen Le Méridien İstanbul Etiler, pek çok ünlü ismi ağırladığı özel bir geceyle açılışını gerçekleştirdi. Küratör destekli özel bir sanat programına sahip olmasıyla benzerlerinden ayrılan otel, bu özgün bakış açısına uygun, sanat dolu bir geceyle İstanbul 'u selamladı. “First Night İstanbul – The Art of Connection” etkinliğiyle, İstanbul 'un kıtaları birleştiren bir sanat şehri olarak vurgulandığı gecede, Le Méridien 'in yaratıcı ekibi LM100 üyelerinin sergilediği sanat eserleriyle İstanbullulara “farklı bir perspektif” ve benzersiz bir tecrübe yaşattı. Geceye Güzide Duran & Adnan Aksoy, Aslı Kuseyrioğlu, Esra Kaktüs, Gökhan Çarmıklı & Siren Ertan, İbrahim & Demet Kutluay, Leyla Alaton, Meyra & Mehmet Ali Ilıcak, Nihat Özdemir, Carole Hakko, Sema Çelebi ve Zara gibi, cemiyet, iş ve sanat dünyasının tanınan isimleri katıldı.

Starwood Hotels & Resorts Avrupa, Afrika ve Orta Doğu Başkanı Roleand Vos, “Türkiye 'ye Starwood 'un Le Méridien markasını tanıtırken Makyol ile işbirliği yaptığımız için mutluluk duyuyoruz” dedi. Vos, “İstanbul, kültür, tasarım ve mutfak alanlarında metropol bir merkez olarak gelişmeye devam ediyor ve bu da şehri Le Méridien markamız için ideal bir eş kılıyor. Bir amiral gemi olarak niteleyebileceğimiz bu otel; bize, dünyanın en önemli destinasyonlarından birinde Le Méridien 'in çağdaş yaşam tarzı ve sofistike kökenlerini vitrine çıkarma şansı sunacak” şeklinde bir yorum yaptı.

Makyol 'un Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Çebi ise; “Starwood Hotels & Resorts gibi uluslararası üne sahip bir otel grubu ile Makyol 'un turizm portföyünü genişletmekten ve Türkiye 'ye çağdaş Le Méridien markasını getirmekten büyük heyecan duyuyoruz. Markanın sanatsal ve kozmopolit dokunuşu ile Le Méridien İstanbul Etiler 'in şehre, Doğu ve Batı 'nın zengin ve sofistike kültürel harmanına uygun yeni bir bakış açısı getireceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.

Şehrin yeni çağdaş simgelerinden biri olma yolundaki 34 katlı otel, ikonik bir mimarinin yanı sıra, İstanbul 'un ilham verici kültürel çeşitliliğe sahip atmosferini yansıtan, Türk çağdaş sanatçıların işlerinin de sunulduğu küratör destekli özel bir sanat programına sahip. Ödüllü Türk mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan otel, Etiler 'de komşu binalardan esinlenerek yaratılan, dikey-istiflenmiş üç farklı bloktan oluşuyor. Gökyüzüne doğru yükseldikçe saydam bir görünüm kazanan bina, konuklarına Boğaz 'ın etkileyici manzarasıyla beraber İstanbul 'u seyreden yeni bir perspektif sunuyor. Otelin iç mekânları ise, Metex 'in ünlü Türk tasarımcısı Sinan Kafadar tarafından tasarlandı.