''Anatolian Blues Project''

''Erkan Oğur: Anatolian Blues Project'' konseri yarın Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Konserde, Oğur'a Turgut Alp Bekoğlu davulda, Ozan Musluoğlu basta, Can Çankaya piyanoda, Engin Recepoğulları saksafonda eşlik ederken, Tarık Aslan yönetimindeki erbane takımı da sahnedeki yerini alacak.

Müzik hayatını Küba kültürünün özgünlüğü ve inceliklerini yeniden şekillendirerek çağdaş bir forma kavuşturmaya adayan Gonzalo Rubalcaba, üçlüsüyle birlikte yarın İş Sanat'ta cazseverlerle buluşacak.

40. sanat yılını kutlayan Zülfü Livaneli, yarın Bostancı Gösteri Merkezi'nde sahne alacak.

Şenol Filiz ve Birol Yayla'nın birikimiyle oluşan ''Yansımalar'' Topluluğu, klasikleşen eserlerinin yanı sıra ilk kez seslendirecekleri parçalarla yarın Borusan Müzik Evi'nde dinleyicilerin karşısında olacak.

Hilary Kole Quartet, yarın İstanbul Jazz Center'da konser verecek.

''Jeronimo Maya - Erdal Akkaya: Endülüs'ten Anadolu'ya'' konseri yarın garajistanbul'da gerçekleştirilecek.

Konseri izleyenler Maya'nın gitarından flamenko müziğinin seçkin örneklerini, Erdal Akkaya'nın bağlamasından Anadolu'nun klasikleşmiş eserlerini dinleyebilecek.

Şarkı yazarı ve besteci Shara Worden, teatral-rock projesi ''My Brightest Diamond'' ile yarın Salon İKSV sahnesine konuk olacak.

Joaquin Grilo'nun ''De Noche'' koreografisi, 7 Nisan Cumartesi günü CRR Konser Salonu'nda sergilenecek. Gösterinin müzikal yapısı, esas olarak flamenko üzerine kurulu olmakla birlikte günümüz cazının genel görünümü de içine alacak şekilde genişleyen bir yapı taşıyor.

Ezginin Günlüğü, 7 Nisan Cumartesi günü Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi'nde sevenleriyle buluşacak.

Bülent Ortaçgil, 7 Nisan Cumartesi günü Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi'nde eski ve yeni albümlerinden derlediği repertuvarıyla sevenlerinin karşısında olacak.

Bülent Ersoy, Muazzez Abacı ve Adnan Şenses 7 Nisan Cumartesi günü Bostancı Gösteri Merkezi'nde ''Devlerin Sahnesinde Neşe-i Muhabbet'' adlı alaturka gösteride bir araya gelecek.

Türkiye'de cazın önde gelen isimlerinden Selen Gülün, İtalyan Tenor saksafoncu Marcello Allulli ve perküsyoncu Michele Rabbia ile birlikte 7 Nisan Cumartesi günü Borusan Müzik Evi'nde ''Canti Liberi'' adını verdikleri programı sunacak.

Angela Seo ve Jamie Stewart'tan oluşan Amerikalı avantgarde pop topluluğu Xiu Xiu, 7 Nisan Cumartesi günü Salon İKSV'de sahne alacak.

Genç müzisyenlerden oluşan İstanbul Klarnet Korosu, klarnet virtüozu Hüsnü Şenlendirici ve konuk sanatçı Hakan Aysev'in katılımıyla 8 Nisan Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahneye çıkacak.

Cem Adrian, 9 Nisan Pazartesi günü Kadıköy Halk Eğitim Merkezi sahnesinde sevenleriyle buluşacak.

''Tekfen Filarmoni ve Gülsin Onay ile Bahara Merhaba'' konseri, 10 Nisan Salı günü İş Sanat'ta gerçekleştirilecek. Şef Saim Akçıl'ın yöneteceği konserde Gülsin Onay, Edvard Grieg'in Piyano Konçertosu'nu Tekfen Filarmoni ile yorumlayacak, orkestra Mikhail Glinka'nın Ruslan ve Ludmila Uvertürü ile Johannes Brahms'ın 3 No'lu Senfonisi'ni seslendirecek.

CRR Türk Müziği Topluluğu, 11 Nisan Çarşamba günü CRR Konser Salonu'nda Veysel Dalsaldı şefliğinde konser verecek.

Halil Sezai, 11 Nisan Çarşamba günü Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezi'nde şarkılarını seslendirecek.

Besteci, sazende ve eğitmen olarak çalışmalarını sürdüren Güç Başar Gülle, 11 Nisan Çarşamba günü Alt'ta sahne alacak.

''Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası - Müziği İzlerken'' konseri, 12 Nisan Perşembe günü Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da gerçekleştirilecek.

Sakıp Sabancı Müzesi - the Seed, 12 Nisan Perşembe günü İstanbul Resitalleri kapsamında Mona Asuka Ott'a evsahipliği yapacak.

-Sahne sanatları-

Ballet Flamenco Maria Carrasco Topluluğu, Carmen ile 6-7-8 Nisan'da TİM Show Center'da sahne alacak. Prosper Merimee'nin klasik eseri Carmen'in Maria Carrasco tarafından sahneye aktarılan bu uyarlamasında canlı flamenko müziği, Carrasco'nun özgün koreografisiyle buluşuyor.

Sunay Akın, yarın ''Söz Gösterisi'' ile Yunus Emre Kültür Merkezi'nde sahnede olacak.

Halis Kurtça Kültür Merkezi, yarın ''Oyun Karıştı'' adlı oyuna evsahipliği yapacak.

Çolpan İlhan'ın rol aldığı, bir gün hafızası dahil her şeyini kaybeden İris Murdoch'un hikayesini anlatan ''Sonbaharı Beklerken'', 7 Nisan Cumartesi günü Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde sergilenecek.

Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu, 7 Nisan Cumartesi günü ''Beni Yeniden Sev'' oyununu sahneleyecek.

Bulgar yazar Hristo Boyçev'in Hüseyin Mevsim tarafından Türkçeleştirilen trajikomik oyunu ''Bölge Hastanesi'', 8 Nisan Pazar günü Muammer Karaca Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluşacak. Oyun, savaş sırasında Balkanlar'da bir bölge hastanesinin kimsenin taburcu olmadığı bir koğuşunda geçiyor.

''3. Türden Yakın İlişkiler - Başlangıç'' oyunu, 10 Nisan Salı günü Akatlar Kültür Merkezi'nde sahnelenecek.

Ankara Devlet Tiyatroları, Tennessee Williams'ın yarı biyografik oyunu ''Sırça Kümes'' ile 12 Nisan Perşembe günü Sabancı Üniversitesi Gösteri Merkezinde olacak.

-Çocuklar için-

''Ali Baba'nın Çiftliği'' Akatlar Kültür Merkezi'nde, ''Sakatlar İş Başında'' Cevahir AVM Atlantis Sahnesi'nde, ''Sihirli Günler'' Bakırköy Sanat Merkezi'nde ve ''Çılgın Nuri ve Tembel Kamber'' Mavi Uçurtma Sahnesi'nde 7 Nisan Cumartesi günü sergilenecek.

''Deli ile Veli'', 8 Nisan Pazar günü Mavi Uçurtma Sahnesi'nde, ''Karagöz Lunapark''ta da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde küçük tiyatroseverler için perdelerini açacak.

-Festivalde bu hafta-

31. İstanbul Film Festivali'nde bu hafta yönetmen Micha X. Peled, ''Küreselleşme Üçlemesi''nin üç filmiyle festival salonlarına konuk olacak.

Dünya prömiyerini Toronto Film Festivali'nde yapan 15 saatlik görkemli belgesel, ''Filmin Hikayesi: Uzun ve Maceralı Bir Yolculuk'' da Pera Sineması'nda gösterilecek.

Halit Refiğ'in 1964 tarihli ''Gurbet Kuşları'' filminin ''restore'' edilmiş hali de seyirci karşısına çıkacak.

-Sergiler-

Galeri Nev, 6 Nisan-5 Mayıs tarihleri arasında Türk çağdaş resminin önemli isimleri arasında yer alan Erol Akyavaş'ın ağırlıklı olarak ikona formunda ürettiği çalışmalarından oluşan eserlerine ev sahipliği yapacak.

''Bağlantı/Seçki: Horasan'' sergisi, 12 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında Art Suites Gallery'de gerçekleştirilecek. Sergide, birbirinden bağımsız, dört ayrı sanatçı Cemal Demir, Basako, Hüseyin Işık ve Josef Danner'in işleri yer alıyor.

Küratörlüğünü Erkan Doğanay'ın yaptığı ''Bir Aşk Melekesi, Hat Karalamaları'' sergisi, 7 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gezilebilecek.

Franz Ackermann ''Transit: Again/ Always/Forever'' sergisiyle 7 Nisan-13 Mayıs tarihleri arasında Dirimart'ta ilk kez Türkiyeli sanatseverlerin karşısına çıkacak.

''Tercüme Eden'' adlı karma sergisi, 6 Nisan-8 Temmuz tarihleri arasında Salt Galata'da sanatseverlerin izlenimine açık olacak. Sergide, Sevim Burak, Ted Chiang, Douglas Coupland, Rana Dasgupta, Narmin Kamal, Sophia Al Maria, Guy Mannes-Abbott, Vahram Martirosyan, Shumon Basar, Suna Kafadar gibi isimlerin eserleri yer alıyor.

Şafak Taner'in fotoğraf çalışmaları, ''Geri/ye/de Kalan'' adı altında 10 Nisan-6 Mayıs tarihleri arasında G-Art Sanat Galerisi'nde sergilenecek.

Singapurlu sanatçı Sean Lee, 12 Nisan-2 Haziran tarihleri arasında The Empire Project'te sergilenecek ''Ev Ödevi'' sergisinde anne ve babasını model olarak kullandığı siyah beyaz fotoğraflarını fotoğraf meraklılarıyla buluşturacak .