Kadir İnanır Bir Gün Hastanede Kalacak

Ünlü oyuncu Kadir İnanır'ı ameliyat eden Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, İnanır'ın bel fıtığı problemi olduğunu ve damarlarındaki kanal darlığı nedeniyle ayak bileğinde güçsüzlük bulunduğunu, bu nedenle bu sabah 2 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Cuma günü de akciğerlerinde küçük bir operasyon yapılacak. Akciğerde büyük bir problem yok'' dedi.

Ünlü oyuncu Kadir İnanır'ı ameliyat eden Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın, İnanır'ın bel fıtığı problemi olduğunu ve damarlarındaki kanal darlığı nedeniyle ayak bileğinde güçsüzlük bulunduğunu, bu nedenle bu sabah 2 saat süren bir ameliyat gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Cuma günü de akciğerlerinde küçük bir operasyon yapılacak. Akciğerde büyük bir problem yok'' dedi. İnanır'ın bugün Okmeydanı'ndaki Memorial Hastanesi'nde geçirdiği ameliyata ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Aydın, ünlü sanatçının hem arkadaşı hem doktoru olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

''Kadir Bey 2-3 haftadır, akciğer enfeksiyonu geçirmişti. O sırada bizim çok öteden beri takip ettiğimiz özel bir problemi de vardı. Bu, bel fıtığı dediğimiz olay. Aynı zamanda kanal darlığı da ayak bileğinde güçsüzlüğe neden olunca, akciğerdeki enfeksiyonu kontrol ettikten sonra, bel fıtığından ameliyat etme kararı aldık. Akciğerlerindeki olay araştırıldı, çok da önemli olmadığına karar verildi. Benim ameliyat yapmama izin verdiler. Bu sabah, 2 saat süren bir ameliyat yaptık. Hem bel fıtığını temizlemiş olduk, hem de kanalını açtık.'' İnanır'ı az önce kaldırıp yürüttüğünü anlatan Prof. Dr. Aydın, ''Her şey yolunda, hiçbir problem yok. Bu ameliyatlar, biliyorsunuz mikrocerrahi dediğimiz teknikle yapılıyor. Bu nedenle ameliyattan 3-5 saat sonra hastayı kaldırmamız, 4-5 saat sonra da göndermemiz mümkün oluyor. Ancak kendisinin bir de tansiyon sorunu olduğu için onu bugün burada tutacağız'' dedi.

Gazetecilerin, ''Cuma günü bir başka operasyon olacağı yönünde duyum aldıklarını'' belirtmeleri üzerine de Prof. Dr. Aydın, ''Cuma günü de, akciğerlerinde küçük bir operasyon yapılacak. Akciğerde büyük bir problem yok'' cevabını verdi. Kadir İnanır'ın ''Kanser olup olmadığını'' soran bir gazeteciye de Prof. Dr. Aydın, ''Bu duruma hemen kanser demek doğru değil. Akciğerinde nispeten iyi huylu bir şey çıktı. Eğer ciddi bir şey olsaydı, ameliyat yapmama izin vermezlerdi. Geniş bir akciğer kanseri olmuş olsaydı biz bu ameliyatı yapamazdık. Çok minik bir şey bulundu, bu yüzden ameliyatını yapabildik. Cuma günü Kamil Kaynak, endoskopik bir operasyonla alacak'' cevabını verdi. Bir başka gazetecinin, ''İlerisi için bir risk taşıyor mu?'' sorusuna yönelik de Aydın, ''Hiçbir risk taşımıyor. Aynı, bildiğiniz eski Kadir İnanır. Setlere kısa zamanda dönecek merak etmeyin. Orada bir problem yok'' dedi. Prof. Dr. Aydın, ''Anjiyo yapıldı mı?'' sorusu üzerine de, anjiyo yaptıklarını, her şey pırıl pırıl olduğu için de bugün ameliyatı gerçekleştirdiklerini söyledi. İnanır'ın bugünkü ameliyat nedeniyle bir gün hastanede kalacağını dile getiren Aydın, ''Bizim ameliyatımız için bir gün, Kamil beyin incelemelerine göre de 1-2 gün daha kalabilir'' diye konuştu.

Kaynak: AA

Bu haber AA API servisleriyle otomatik olarak yayınlanmıştır. Bu habere herhangi bir editöryal müdahale yapılmamıştır.