Rupert Everett Zenne'yi Sunmak Üzere Türkiye'ye Geliyor

Nefret suçları ve Ahmet Yıldız davasını, 48. Antalya Altın Portakal Festivali’nde aldığı 5 ödülden bu yana Türkiye’nin gündemine taşıyan “ZENNE”; 26 Şubat 2012, Pazar günü 11. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali’nin kapanış filmi olacak!

  Dünyaca ünlü İngiliz oyuncu Rupert Everett, “ZENNE”yi sunmak üzere, !f İstanbul kapsamında Türkiye 'ye gelecek ve festival tarafından ilk kez verilecek “Yeni Bir Dünya için Sinema” ödülüyle onurlandırılacak.

2008 yılında Ahmet Yıldız 'ın öldürülmesinden kısa süre sonra Lord Byron hakkında çekilen bir belgesel için İstanbul 'da bulunduğu sırada, Yıldız 'ın eşcinsel olduğu için öldürüldüğünü öğrenen Rupert Everett; “Türkiye 'de eşcinsel olarak yaşamanın kolay olduğunu sanmıyorum” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Ahmet Yıldız ve benzer nefret cinayetlerini bu süre içerisinde takip eden Everett; 5 yıl sonra “ZENNE” filmini sunmak ve nefret cinayetlerine karşı duruş sergilemek amacıyla Türkiye 'ye geliyor. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali; Rupert Everett 'a 'herkesin korkusuzca kendisi olabileceği bir dünyaya sinema yoluyla yaptığı katkılar 'için 26 Şubat 2012, Pazar günü özel bir törenle ödül verecek.

Sanatçının, 11. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali kapsamındaki Türkiye ziyareti, British Council tarafından destekleniyor. Madonna 'nın da yakın arkadaşı olarak bilinen ünlü İngiliz oyuncu Rupert Everett, ilk kez 1981 yılında “Another Country” filmindeki öğrenci rolüyle tanındı. Dokuz sene sonra, Paris'te bir röportajda eşcinsel olduğunu açıklayan Everett; o günden beri eşcinsel hakları ve bu konudaki önyargıları yıkmak için mücadele ediyor.

Everett 'ın bir oyuncu olarak ünlenmesi, 90 'larda “The Madness of King George”, Robert Altman 'ın “Ready to Wear” gibi filmlerin ardından, Julia Roberts ile birlikte oynadığı “My Best Friend 's Wedding” ile oldu. Ardından John Schlesinger 'ın “The Next Best Thing” ve Oscar ödüllü “Shakespeare in Love” gibi filmlerde oynadı.

“ZENNE” Filminin Uluslararası Yolculuğu

“ZENNE”, Rupert Everett sunumuyla kapanacak olan 11. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali 'nin ardından, İstanbul 'dan sonra dünyanın pek çok şehrinde gerçekleşecek festivallere yolculuk edecek. Münih, Nürnberg, Amsterdam, Los Angeles, Sydney, Moskova, San Francisco, Tel Aviv, Milano, Torino, Lizbon, Paris, St. Petersburg listeye giren şehirlerden bazıları.

“ZENNE”nin ABD 'deki lansmanı için San Francisco Frameline Festivali seçilirken, Avustralya 'daki yolculuğu ise Sydney Film Festivali 'nin ardından 3 şehirde vizyona girmesiyle devam edecek.