Seren Serengil Emniyette

Seren Serengil Sibel Can'la aynı kaderi paylaştı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün ithal edilen lüks otomobillerin gümrük beyanlarında fiyatlarının düşük gösterilip devletin zarara uğratılması ile ilgili başlattığı soruşturma kapsamında Seren Serengil ifade vermek için emniyete çağırıldı.

Serengil emniyet girişinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 'Sıfır araba aldık diye düşündük 2'nci el çıktı. Bu anlamda da şikayetimizi yapmaya geldik ' dedi.

HUMMER'DEN SONRA 2'İNCİ ARACIMA EL KONULDU
Serengil, 'Sibel Can'la aynı yerden mi aldınız aracı ' sorusuna ise, 'Maalesef aynı yerden aldık, maalesef Sibel'le ikimizin bu konuda kaderi aynı. Yıllar önce de Hummer almıştık. Devlet gene Hummer'lara el koydu ' dedi. Serengil sözlerine şöyle devam etti: Anlamadığım şu, neden araçlar bizden alınıyor da, bu yanlışlığı yapan bu hatayı yapan, biz sonuçta paramızı veriyoruz arabayı alıyoruz. Biz bu arabanın tarihçesini bilemeyiz. Biz değil bir erkek olarak siz bile bilemezsiniz. Biz gidiyoruz paramızı ödüyoruz vergimizi ödüyoruz. Ama hem vergi düşürüyorlar hem modelini düşürüyorlar. Bizim araçlarımız alınıyor. Peki bunlar nasıl arabalarını hala satabiliyorlar. '

Serengil Şikayetçi olacak mısınız sorusuna 'evet ' cevabını verdi. Arabanızın markası neydi sorusuna Seren Serengil, 'Mercedes'te aracı satmak zorunda kaldık. Çünkü bu dedikodulardan sonra avukatım araştırdı ' dedi.

Serengil'in avukatı ise, 'Seren hanımın aldığı araç yapmış olduğumuz araştırma sonucunda Mercedes'in fabrikasından, oradan sordurduk yaptığımız araştırma sonucunda araç 2010 model çıktı. Sıfır olarak aldırdığımız araç sordurduk 2'inci el çıktı 'dedi.

Serengil aracınızı uygun fiyata mı aldınız sorusuna ise, 'aldığım zaman geçen yıl sıfır arabanın rakamı ne ise o fiyata aldım. Ama sonuçta 2011'se rakam doğru. Ama 2010'sa yanlış rakam olmuş. '

'Peki siz aracın durumunu bilerek mi sattınız sorusuna ise Serengil, 'Benim annem, bu dedikodular çıkmış benim haberim yoktu. Dedik yani böyle problemler varmış biz arabayı iade etmek istedik. İade almadılar, almayınca sattık ' dedi.

PARASINI ÖDEDİĞİMİZ ARAÇLAR ALTIMIZDAN ALINIYOR
Serengil Sözlerine şöyle devam etti: Yıllardan beri biz arabaları alıyoruz; parasını da veriyoruz arabalar bizim altımızdan alınıyor. Ben de diyorum ki bu adamlar hala galerilerde araba satmaya devam ediyor. Yani diyorum ki onların cezasını biz neden çekelim.

Gümrüklerden lüks araçların düşük beyanla getirilip devlete düşük vergi ödenmesiyle ilgili Çiftkurtlar Otomotiv'in sahibi Mehmet Çelik 20 Ekim'de gözaltına alınmıştı. Şarkıcı Sibel Turnagöl'ün eşi Çelik emniyete gelerek ifade vermiş, ardından serbest bırakılmıştı. Çelik daha sonra adliyeye giderek ifade vermişti. 1 Kasım'da ise ünlü şarkıcı Sibel Can ifade vermek üzere emniyete çağrılmıştı. Sibel Can'ın lüks aracına el konulmuştu.