Behzat Gerçeker: Polemiklerle uğraşamam

Enbe Orkestrası'nın şefi Behzat Gerçeker, kendisini eleştirenlere böyle yanıt verdi.

Enbe Orkestrası'nın şefi Behzat Gerçeker; Tarkan, Ajda Pekkan, Müslüm Gürses gibi usta yorumcularla, Elvan Günaydın, Eren Sandal, Altan Çetin, Gülşah Tütüncü gibi genç yetenekleri buluşturduğu üç CD'lik koleksiyon albümünü çıkardı. Gerçeker dört yeni şarkının da yer aldığı arşivlik albümünü anlattı, kendisine yöneltilen eleştirilere de yanıt verdi.

Üç CD'den oluşan bir koleksiyon albümü yapmak nereden aklınıza geldi?


Yapımcımızla birlikte, şimdiye kadar çıkardığımız bütün parçaları toparladık. İçine de dört yeni şarkı koyarak, arşivlik bir albüm yaptık. Müzik sektörünün durumu iç açıcı değil. Fiili satış durdu, dijital satış arttı. Ama albüm alıp saklamayı sevenler de var.

Son albümde dört yeni yetenek var. Daha önce de Aslı Güngör, Mustafa Ceceli'yi sektöre kazandırmıştınız. Bu isimleri nereden, nasıl buluyorsunuz?

Yeni nesildeki genç müzisyenlerin, kendilerine yer açmakta zorlandıklarını gördüm. O yollardan geçen biri olarak onlara destek olmak istiyorum. Mustafa Ceceli ile başlayan; Aslı Güngör, Altan Çetin, Elvan Günaydın'la devam eden bir durum var. Türkiye'nin her yerinden söz yazarları ve besteciler bana ulaşabiliyor. Biz de bu genç yetenekleri yetiştirip Ajda Pekkan'la şarkı söyleyecek kıvama getiriyoruz.

YILDIZLARLA AİLE GİBİYİZ

Bu genç isimleri, yıldızlarla buluşturmak zor olmuyor mu?


"Ajda Pekkan gibi bir star, Eren Sandal'la neden düet yapsın?" diye sorabilirsiniz. Ama Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Tarkan gibi büyük sanatçılarla aile gibi olduk, birbirimize güveniyoruz. Eren; en büyük hayalinin Pekkan'la düet yapmak olduğunu söylemişti. Biz de onun hayalini gerçekleştirmesine yardım ettik.

Geçtiğimiz günlerde Sezen Aksu bestesi 'Her Şeye Rağmen' şarkısıyla ilgili Samsun Demir ve Naim Dilmener arasında Twitter'da bir tartışma yaşandı...

Eleştiriler dozunda olmalı. Kendi sesleriyle albüm yapmayan Milli Vanilli grubuna benzetme yapılması, kişiliğime hakaret edilmesi hoşuma gitmedi. Dilmener beğenmediği albümler listesi yapmış, 'Kalbim' albümümüzü üçüncü sıraya koymuş. Ajda Pekkan'ın 'Yakar Geçerim' şarkısını da sekizinci sıraya koymuş. Biz yine iyiyiz. (Gülüyor) MÜYAP'a sorduğunuzda; neyin, ne kadar sattığını söylüyorlar size.

SAHİPLENMEM DOĞAL

Dilmener'in; Mustafa Ceceli'nin orkestrasıyla kaydedilen 'Her Şeye Rağmen'i sahiplenmenizi eleştirmesine ne diyeceksiniz?


Ben Ozan Çolakoğlu'nun stüdyosunu da kullanıyorum. Baş aşçı nasıl hangi malzemenin, ne kadar kullanacağına karar veriyorsa; ben de hangi stüdyoda, hangi enstrümanların kullanılacağına karar veriyorum. Bu işi sahiplenmem kadar doğal bir şey olamaz. Dilmener nasıl müzik yaptığımı bilir. Oralarda değilim, polemiklerle uğraşacak vaktim de yok!

EGOMUZU EVDE BIRAKIYORUZ!

Bir gün Türkiye'nin yıldızlarıyla çalışacağınızı hayal ediyor muydunuz?


Bu yola çıkarken amacım buydu. Allah'a şükür bu hayallerim gerçekleşti. Barry White, Jean Francois, Jose Feliciano, Gloria Gaynor gibi Grammy ödüllü sanatçılarla da aynı sahneyi paylaşma mutluluğunu yaşadım.
söz yazmıyorum

Bu sizi şımartmıyor mu?

Bu tabii ki insanı şımartacak bir başarı ama ben mütevazıyım. Fransa'da 6 Grammy ödüllü Jose Feliciano'nun çok mütevazı olduğunu gördüm. Biz onun yanında havalı bile kaldık. Müzik dipsiz bir kuyu. En büyük müzisyenler "Daha bir şey olmadım" diyorlar. Biz egomuzu evde bırakıyoruz; yoksa başarılı olamayız.

Beste yapmadan, sadece orkestrada çalarak albüm çıkarmanızı 'kolaycılık' olarak nitelendiren bir kesim var. Ne diyeceksiniz?

Daha önceki 'Düşler' albümündeki bütün besteler bana ait. TV'deki birçok programın ve reklamın müziklerini de ben yapıyorum. Mesela Sayısal Loto'nun müziği bana ait. Söz yazmıyorum ama beste yapıyorum.

SES GETİRMEK ...

Neden söz yazmıyorsunuz?


İşin edebiyat yönüne girmeyi tercih etmedim. Çünkü çok iyi söz yazarları var. Ben söz yazmaya harcayacağım enerjiyi, müzik yapmaya veriyorum.

Hedefiniz nedir?


Dünyaca ünlü starlarla, dünyada ses getirecek işler yapmak istiyorum.

AKSU ŞARKIYI KARŞILIKSIZ VERDİ

Sezen Aksu bestesi almak pahalı olsa gerek... Maliyeti nasıl karşılıyorsunuz?


Sezen Hanım, Tarkan'ın söylediği 'Her Şeye Rağmen' şarkısını karşılıksız verdi; hediye etti. Biz de, bize ne zaman ihtiyacı olursa, koşa koşa gidiyoruz. Sezen Aksu'yla çalışmak benim için büyük bir onur. Ondan çok şey öğreniyorum.