Tamer Karadağlı: Şam babası değilim

Çocuklar Duymasın'ın Haluk'u Tamer Karadağlı, gerçek hayatta da kızına çok düşkün bir baba...

Atv'nin vazgeçilmez dizisi 'Çocuklar Duymasın'da Haluk karakterini canlandıran Tamer Karadağlı; dizide canlandırdığı karaktere ne yabancı ne de uzak bir kişi. Şöhret basamaklarını tırmanması 'Ferhunde Hanımlar' dizisi ile başlayan Karadağlı, Ankara'dan ailesi ile birlikte ABD'ye göçmüş. Daha sonra tekrar Türkiye'ye dönen Karadağlı, ailesi yönünden çok şanslı olduğunu belirtiyor.
Kişilik olarak sadece kendi yaşantısına baktığını ve başkalarının hayatının kendisini ilgilendirmediğini belirten ünlü oyuncu; muhabirimiz Kahraman Durak'ın sorularını tüm samimiyeti ile yanıtladı.

* Önceli İzmir fuarından başlayalım, İzmir Fuarı size ne anlam ifade ediyor?
Fuar denilince aklıma ilk gelen şey İzmir. İzmir demek fuar demek. Ancak 10 gün olması ve eski misyonunu kaybetmiş olması beni de üzdü tabii ki.

* 80'inci İzmir Fuarı'nda hayranlarınız ile bir araya geldiniz. Tiyatro ve dizi film haricinde izleyiciniz ile bu şekilde bir araya gelmek nasıl bir duyguydu?

Katılımın çok yüksek olması çok hoşuma gitti. Ekranlarda izledikleri birisini canlı canlı görmek ve onunla iletişime geçebilmek çok önemli İzmirliler ile bu imkanı bulduk. Merak ettiklerini sordular ancak biraz çekindiklerini hissettim.

* Çekinmelerinde magazinden uzak ve sert mizacınızın etkisi olmuş olabilir mi?
Olabilir. Benim hayatta bir duruşum var ve bu duruşu ne olursa olsun bozmam ve değiştirmem . Kimin ne yaptığı önemli değil. Benim doğrularım ve çizgilerim önemli. Şu bunu demiş, şöyle konuşmuş beni ilgilendirmiyor. Önemli olan adam gibi bir duruşunuzun olması.

* Çocuk yaşta ABD'ye yerleşmişsiniz.Bu serüveni biraz anlatır mısınız?
Çok küçük yaşta ABD'ye taşındık; 10 yıl sonra Türkiye'ye döndük. O dönem gençlik yılları tabii; tutturdum açıkçası geri döneceğim diye. Halen giderim dostlarım var ama bir Amerikalı değil Türk'üm. 2-3 yıl ABD'de kalıp aksanı değişenlerden olmadım.

* Orada yaşamamış gibisiniz; neden?
ABD yaşantım başta yabancı dil olmak üzere bana birçok şey kazandırdı. Bunlardan faydalandım ancak Türk olduğumu ne ben unuttum ne de ailem unutturdu. Sonuçta Türk doğdum, Türk yaşadım, Türk öleceğim olay bu.

* Kızınız Zeyno'ya çok düşkünsünüz, dışarıdan öyle gözlemleniyor. Peki siz kendinizi nasıl bir baba olarak nitelendiriyorsunuz?

Herkes baba olamıyor, bazıları şam babası gibi. Önemli olan benim nasıl baba olduğumdur. Kendi çocuğumla yani Zeyno ile olan ilişkim önemli.
Bazen çevremde, gazete ve televizyonlarda gördüklerim benim kanımı donduruyor.

* Hayatınızdaki en önemli şey kızınız Zeyno mu?
Benim için önce kızım gelir. Koluma dövme ile ismini yazdırdım. Hayattaki en büyük projem. Bazıları der ya; "önce kariyer ve iş", bende öyle değil. Önce Zeyno sonra dünyanın geri kalanı.

DÜNYA BİR YANA ZEYNO BİR YANA

Hayatındaki en önemli şeyin kızı Zeyno olduğunun altını çizen Tamer Karadağlı, "Dünya bir yana, Zeyno bir yana" diyor. Yaz aylarını kendisi gibi oyuncu olan eski eşi Arzu Balkan ve sevimli kızı Zeyno ile Çeşme'de geçiren usta oyuncu, İzmir'in de kendisi için müthiş bir yer olduğunun altını çiziyor.

DOĞRU SEÇİM

Karadağlı, Çocuklar Duymasın dizisi için; "Doğru senaryo, doğru kadro ve doğru bir kanal bir araya geldi. Çok doğru bir seçim yapmışım" dedi.