Dünya güzelleri Ankara'ya geldi

Dünyanın 22 ülkesinden Ankara'ya gelen güzeller, 5 Haziran akşamı Ankar'da Swiss Otel'de 'Dünya Medeniyetleri Kraliçesi' seçilebilmek için yarışacak.

Güzeller arasında Türkiye'yi, 19 yaşındaki Kuzey Kıbrıs'da Üniversite öğrencisi olan Tuğçe Çelen temsil edecek.

Cuma akşam saatlerinde 22 ülkelerinden gelmeye başlayan güzeller, Esenboğa Havaalanı'nda toplanarak Ankara'nın tarihi ve turisttik yerlerini gezmeye başladı. ' Miss Civilization Of The World' Onursal Başkanı Süha Özgermi, "Ülkemiz, Türkiye medeniyetler ülkesi. Medeniylere beşiklik etmiş topraklar üzerinde yaşıyoruz. İshak Paşa Sarayı'ndan başalayan medeniyetler, Mezopotomya yollarında yatar. Bu sebeble 22 ülkenin organizasyonlarla belirledikleri güzelleri Ankara'ya getirerek, bu ylın Dünya Medeniyetler Kraliçesini Başkent'te 5 Haziran gecesi Swiss Hotel'de 22 güzel kızımız birbirleriyle yarışarak taç giyme şansını yakalayacak" dedi.

Yarışmaya, Türkiye ile birlikte Beyaz Rusya, Kırgızistan, Azerbeycan, Ukrayna, Kazakistan, Rusya, Hollanda, Sibirya, Malta, Tataristan, Gürcistan, Belçika, Letonya, Birezilya ve Karadağ, Macaristan, Litvanya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti, Tayvan ve Nijerya olmak üzere 22 ülkeden gelen güzeller, Ankara'nın tarihi mekanları ile birlikte turistik bölgelerini de gezme fırsatı buldu. Süha Özgermi, Türk medeniyeti ve kültürünün de tanıtılmasının hedeflendiğini belirtirken, "Ülkemize gelen kızlar, döndüklerinde burada gördüğü ve öğrendiği bilgileri kendi halkına anlatıp, tarihimizi ve kültürümüzü uluslararası boyutta tanıtmış olacağız" dedi. 22 ülkeden gelen güzeller arasında Türkiye'yi 19 yaşındaki güzelimiz Kuzey Kıbrıs'da Üniversite öğrencisi olan Tuğçe Çelen temsil edecek. Güzeller, yarışma öncesi son hazırlıklarını yaparken, birbirleriyle de tanışıp, kaynaşma fırsatı buldu.

'Miss Civilization Of The World' Ankara Organizasyon Komitesi Başkanı Gökhan Yılmaz, bu yarışmanın Türkiye'nin tanıtımı açısından önem taşıdığına dikkat çekti. Swiss Otel'de Dünya Medeniyetler Kraliçesi Yarışmanın sahibi ve onursal başkanı olan ve Süha Özgermi ilye birlikte Galatasaray eski başkanı Alp Yalman, Ahmet San, sanatçı Hayko'nun sanatçı oğlu Alex ve eşi de jüride yer alacak.

Dünya Medeniyetler Kraliçesi'nin belirleneceği organizasyonla ilgili bilgi veren Uluslararası Genel Koordinatör Barış Kıvılcım, "5 Haziran'da 19. 00-20. 00 saatleri arasında verilecek kokteyl ile başlayacak yarışmada 22 ülkenin güzelleri birincilik için kendini gösterecek. Güzeller kendilerini tanıtırken kostüm değişiklikleri sırasında verilecek aralarda mini konserler olacak. Ankaralı Türk Halk Müziği Sanatçısı İlkin Bayrak, Türk Sanat Müziği sanatçısı Nihal Arda ile sanatçı Alex de canlı müzikle geceye renk katacak" dedi.

(flaşgazetesi)