Ünlü besteci Sinan Akçıl'a bilirkişi şoku

Akçıl, 2004'te Emel Müftüoğlu'na ait ciple çarptığı kuryenin açtığı davada bilirkişi tarafından tam kusurlu bulundu. Akçıl, kuryeye yüklü bir tazminat ödeyebilir

Sinan Akçıl’ın 2004 yılında ciple çarptığı motor kuryesi İsmail Şen’in açtığı tazminat davasının bilirkişi raporunda ünlü besteci yüzde 100 kusurlu bulundu. Akçıl 24 Haziran 2004 tarihinde yurtdışına gitmeye hazırlanan Emel Müftüoğlu’ndan Range Rover marka otomobilini kullanmak için aldı.

Aynı gün Akçıl kargo taşıyan motorlu kurye İsmail Şen’e çarptı. Kaza sonrası Şen, dirseğinde oluşan parçalı kırık nedeniyle kolunu çeviremez hale geldi. Açılan ceza davası 2006’da sonuçlandı ve Akçıl 3 ay hapis ve 440 TL cezaya çarptırıldı. Daha sonra ceza, toplam 1430 TL para cezasına çevrildi.

Kolunu kullanamadığı için motosiklete binemez hale gelen Şen, ünlü besteciye daha sonra Bakırköy Adliyesi 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne 20 bin manevi, 1000 TL manevi tazminat davası açtı. Adli Tıp’tan yüzde 38.2 oranında iş göremez raporu alan Şen‘le ilgili hazırlanan bilirkişi raporunda da Sinan Akçıl, yüzde 100 kusurlu bulundu. Raporda Şen’in Akçıl’dan faiziyle birlikte 120 bin TL iş göremezlik tazminatı talep edebileceğine yer verildi. Davanın son duruşması şubat başında görülecek.

“Kuruşuna kadar alırız”

Tazminat davalarında kaza yapan cipin ruhsat sahibi de sorumlu olduğu için eğer Akçıl, mahkemenin karar vereceği tazminatı ödemezse fatura Müftüoğlu’na kalacak. Emel Müftüoğlu’nun avukatı Ersan Taştekin “Eğer biz bedel ödemek zorunda kalırsak, kuruşuna kadar Sinan Akçıl’dan alırız. Emel Hanım’ın yaptığı tek şey arkadaşına otomobilini vermek. Ayrıca davaya gereken ilgiyi göstermediğini ve hiç ilgilenmediğini biliyorum” dedi. Emel Müftüoğlu ise “Sinan’la daha önce görüştüm ve ‘Merak etme, bu benim sorumluluğumda’ diyerek konuyu halledeceğini söyledi” diye konuştu.